Διατηρούμε ακμαίο το Εθνικό μας φρόνημα!

Γράφει ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΑΓΓΕΛΑΤΟΣ
τ. Δήμαρχος

ΕΤΣΙ κι εφέτος -κατά τα ειωθότα-, στην Εθνική μας Επέτειο του ιστορικού ΟΧΙ του «40», προς τους Ιταλούς φασίστες- και που σ’ αυτό υποκλίθηκε -ΤΟΤΕ- όλη η Ελεύθερη Ευρώπη αλλά και ο πολιτισμένος κόσμος του Πλανήτη, καλύφθηκαν οι προσόψεις των σπιτιών και των καταστημάτων της πόλης μας με σημαίες Ελληνικές, ξηράς και θαλάσσης. Περιέργως, έλειπαν οι του …αέρος!

Τι απίθανη, αθλιότης! Τι μέγεθος λήθης ηλιθίων. Τι απώλεια συναίσθησης και συνείδησης. Τι κρίμα! Χάσαμε όλα τα υλικά μας οχυρά! Χάσαμε όμως τελείως και την ψυχή μας! Δεν είναι οδυνηρό; Κατάντημαααα… Υπαίτιοι οι Ελληνες πολιτικοί ηγέτες μας. Κατάπτυστοι. Υπόδικοι εσχάτης προδοσίας (στα χαρτιά…). Αλλά και οι ανεπτυγμένοι, οι υπερμορφωμένοι σύμμαχοι, δανειστές μας, λάτρεις πάσης ανωμαλίας!

Και βλέπουμε τη δια(φ)θορά μεταξύ του λαού μας και του Τούρκικου, της γείτονος φιλτάτης χώρας, του Σουλτάνου Ερντογάν! Εκεί ο κόσμος, έχει τη σημαία του στο τραπέζι που τρώει, στην τουαλέτα που πάει για την …ανάγκη του, στις συνάξεις με δύο τουλάχιστον στα χέρια του ο καθένας, στους ποδοσφαιρικούς, μπασκετμπολικούς και όποιους άλλους αγώνες! Βλέπεις ένα πυκνώτατο φυτώριο κατακόκκινων …προϊόντων να κινούνται ισόχρονα δεξιά κι αριστερά, συνοδευόμενο από αλλαλαγμούς …ανθρώπινους που δεν φαίνονται όμως τα σώματά τους!

Αυτή, -φίλοι μου-, είναι μια διαφορά -μεταξύ των πολλών-, των δύο λαών. Πως την εκτιμάτε; Επουσιώδη και ασήμαντη; Πιθανώς να μου απαντήσετε: «Εμείς με την Ιστορία μας και οι Τούρκοι με φανατισμό και με το κοράνιο, μόνο;». Εάν συμβεί κάποιο -κατά λάθος- «ντού» στο Αιγαίο, η ασπίδα της Ιστορίας μας θα αντέξει στα πλήγματα των βαρβάρων της Ασίας;

Λυπούμαι για το κατάντημά μας! Ηθελα νάξερα το ποσοστό των Ελλήνων που αισιοδοξεί. Και αν τούτο οφείλεται σε άγνοια ή σε πνευματική υστέρηση υψηλού ποσοστού! Το μέλλον μας είναι αβέβαιον!

Κανένας δεν μπορεί να βαδίσει προς το μέλλον με τηνπλάτη γυρισμένη σ’ αυτό (ΠΑΡΟΙΜΙΑ).

ΥΓ.: Εφέτος δοξάστηκε η Εορτή της Εθνικής Επετείου και με συμμετοχή στην παρέλαση ΟΧΙ στο μπλετζινοπαντελονάκηδων, των αυριανών Ευέλπιδων!

Ζήτω το «ΟΧΙ» του 1940!

Ζήτω το «ΝΑΙ» και «ΟΧΙ» της Αριστεράς Κυβέρνησης των Ελλήνων του 2015!

Ζήτω το Εθνος του 2017!