Διαφωτισμός Νεοελλήνων σε ομήγυρεις

Γράφει ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΑΓΓΕΛΑΤΟΣ
τ. Δήμαρχος

(Παιδικό ανάγνωσμα. Μηδέν λιπαρά)

Μεγάλη παρέα ίσον και πολλοί λόγοι-διάλογοι! Και δη λόγοι απανωτοί ταυτόχρονα, με ένταση κραυγών -κατά τα Ελληνικά ειωθότα-, που «πλακώνει» ο ένας τον άλλο, και που, φυσικά, η σωστή άποψη ανήκει σ’ αυτόν που ουρλιάζει πιο δυνατά, συνδυάζοντας την επικύρωσή του με ασύμβατες χειρονομίες. Οι συσπάσεις του ερυθρόχρωμου προσώπου, η αγριεμένη κίνηση των ματιών, κάποιο έντονο ξύσιμο στη μύτη για να απομακρυνθεί κάθε ενοχλητικό αντικείμενο, συνθέτουν ένα σύνηθες μεν περιστατικό, αλλά ενθουσιάζει ένα ήρεμο παρατηρητή.

-Εκειό που σου λέω εγώ, ωρέ, και μη μου κάνεις εμένα το ζόρικο. κι ότι θέλεις, πες μου να στο αποδείξω.

  • Σιγά μη σε φοβηθούμε για το μπόϊ σου, καντηλανάφτη, η απάντηση του πληγέντος του οποίου οι φλέβες στο λαιμό φουσκώνουν επικίνδυνα.

Αυτή είναι μία απλή -και σχεδίν συνηθισμένη-, εικόνα μιάς πολυμελούς παρέας νέων, αν συμβαίνει μάλιστα να παρίστανται ή να ευρίσκονται πλησίον και εκπρόσωποι του ωραίου φύλλου, όπου πάει κορδόνι το …οβρεολόγιο, που σύμφωνα με τα κρατούντα στο σημερινό προοδευτικό χώρο, ευρίσκονται εντός του πλαισίου της κοσμιότητος! Αν είμαστε τυχεροί -η νεολαία μας-, να ασχολείται και με τα πολιτικά σε νηφάλιο περιβάλλον, θα ακούσουμε τα γνωστά τροπάρια των κομματικών εκπροσώπων που χαίρονται δια την ευκαιρίαν που τους δίδεται να δοξάσουν -ίνα εν τω μέλλοντι δοξασθήσωνται-, των κομματικών τους ιδεολογιών, το πρόγραμμα και το δι’ υποσχέσεων παραχθησόμενον έργον υπέρ της Χώρας μας- εφόσον έλθουν εις την εξουσίαν!

  • Ας ξεκινήσουμε με τον εκπρόσωπο του κυβερνόντος κόμματος που έχει και την πλειοψηφίαν εκ των παριστάμενων.

Αυτό το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, παίρνει δυναμικά το λόγο -όπως θα έκανε και ο γιατρός, υπουργός κ. Πολάκης-, που εκθειάζει τον Αλέξιον, τον Ποιμενάρχη της εγχώριας Λεγεώνος. Φθάνοτας προς το τέλος της απαρίθμησης των απείρων σωτηρίων εκπληρωθεισών υποσχέσεων του χρέους προς το Ελληνικό λαού, περιγράφει -όπως ο Θουκυδίδης-, τις επί ένα χρόνο πολύωρες μάχες-, παρ’ ολίγον …θανατηφόρες-, με το κουαρτέτο και το πως κατόρθωσε ότι ουδείς άλλος πολιτικός Ελλην θα επετύγχανε με ήπια μέτρα τα οποία θα εφαρμοστούν από το 2018 και μετά πλεόνασμααααα, 3,5% για 10 χρονιά! Θα έχουμε τέτοια ανάπτυξη, που θα βγούμε από την Επιτροπείαν των σωτηρίων -συγγνώμην-, μνημονίων!

– Με τη σειρά του ο Νεοδημοκράτης, λακωνικός, θα αντιτείνει για τα αντιμέτρα που θα χαρακτηρίσει κι αυτά εντός του ψευτοχώρου του ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ! Επιχειρηματολογεί για την ανάλυση των άμεσων εκλογών για να σταματήσει η Χώρα μας στο 4ο Μνημόνιο, να μη φθάσουμε δηλαδή στο …14ο, όπως προβλέπουν μερικοί οικονομικοί αναλυτές!

  • Ο Πασοκατζής -εν αναμονή του ενδεχομένου εις το εγγύς μέλλον ρόλου του, της επανασυνεργασίας σε κυβερνητικό σχήμα με την Ν.Δ.-, σφυροκοπεί το ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, χωρίς να αφήσει απ’ έξω την …Ν.Δ. Ως φαίνεται άδειασε προηγουμένως δυό-τρία ποτηράκια σκατς, μέχρι πάτο και χωρίς ανάσα οραματιζόμενος μιάν διευρυμένη Σοσιαλιστική Ανανεωτική Παράταξη, μετά μάλιστα την επανένταξη του εντιμότατου τέως πρωθυπουργού Γιωργάκη Παπανδρεου.
  • O κεντρώος, σεμνός πειστικός όπως ο αρχηγός δεν θέλει να κεντρίσει με αντιπαράθεση τους φίλους, αφού μάλιστα δεν έχει ο χώρος του φιλοδοξίες για κυβερνητική συμμετοχή. Επιμένει για Οικουμενική Κυβέρνηση και πολλές συνεδριάσεις των Αρχηγών Κομμάτων με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για να φωτιστούν…
  • Ο Ποταμίσιος, σκεπτόμενος πως τον έχει πάρει το Ποτάμι, που στρέφεται προς τα οπίσω, θέλει ολοφάνερα να έχει μέλλον. Γι’ αυτό τα βάζει κυρίως με τον Αρχιπαραμυθά τον Αλέξιον της Αριστεράς!
  • Ο Κουκουές βλέπει πως συνεχώς πιέζονται και εξαθλιώνονται τα λαϊκά στρώματα που τα εκμεταλλεύεται το μεγάλο κεφάλαιο. Επιμένει για την έξοδο από την Ε.Ε. των μονοπωλίων, πλήττει την Κυβέρνηση, αλλά και την αξιωματική αντιπολίτευση και ζητεί συστρατευση των λαϊκών μαζών για έξοδο από την κρίση!
  • Ο ΑΝΕΛλης εν αγαστή συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, τα βλέπει όλα καλά και άγια, τα ψηφίζει όλα αβέρτα και σταυροκοπιέται -από μέσα του ίνα μη εκτεθή-, μη σπάσει ο διάολος το πόδι του και πέσει η Κυβέρνησή μας… Συντάσσεται με το έργο της Κυβέρνησης για πάταξη της φοροδιαφυγής, της διαφθοράς και του ελέγχου -στο χώρο της υγείας-, από το 1997 έως το 2014 που είναι η περίοδος; -και μόνον-, των οργίων. Κικιρίκουουουουου!

Στο τέλος, τους καφέδες ποιός τους πλήρωσε; Γερμανικοοό; Οχι, όχι. Λάθος! Τους κέρασε ο καταστηματάρχης ευχαριστώντας τον Θεό και τον Αγιο Γεράσιμο, αφού δεν του τα σπάσανε…