Διδάκτωρ του Ιονίου Πανεπιστημίου η ΠτΔ

Την Ζάκυνθο για την αναγόρευσή της σε επίτιμη διδάκτορα του Τμήματος Περιβάλλοντος του Ιονίου Πανεπιστημίου και ένα παράλληλο πρόγραμμα επαφών και συναντήσεων επισκέφθηκε η Α.Ε. η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο Ζακύνθου η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου με την Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου Αικατερίνη Μοθωναίου ενώ αμέσως μετά διασχίζοντας κεντρικούς δρόμους της πόλης με μια στάση στον ανδριάντα του εθνικού ποιητή Διονυσίου Σολωμού επισκέφθηκε το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων, όπου ξεναγήθηκε από την πρόεδρο του Δ.Σ. Ελένη Πυλαρινού και την Διευθύντρια Κατερίνα Δεμέτη.

Στην συνέχεια επισκέφθηκε το Τμήμα Περιβάλλοντος του Ιονίου Πανεπιστημίου  όπου στο πλαίσιο μιας υψηλού επιπέδου τελετής πραγματοποιήθηκε η αναγόρευση της σε επίτιμη διδάκτορα και η επίδοση διασήμων και τίτλων από τον Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου, Καθηγητή Ανδρέα Φλώρο για την εξέχουσα και με παγκόσμια απήχηση συνεισφορά της στο πεδίο του Δικαίου του Περιβάλλοντος.

Η Πρόεδρος με εμφανή συγκίνηση, αναφέρθηκε διεξοδικά στην Ζάκυνθο ως εναν τόπος απόλυτα συνυφασμένο με τη μελέτη και έρευνα του φυσικού περιβάλλοντος και αφενός ως βιότοπου αναπαραγωγής της θαλάσσιας χελώνας  Caretta caretta και αφετέρου ως οικότοπου διαβίωσης και αναπαραγωγής της μεσογειακής φώκιας Monachus monachus.