Διπλή συνεδρίαση σήμερα (26/10) του Δημοτικού Συμβουλίου Κεφαλονιάς

Γ. Αλυσναδράτος

Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κεφαλονιάς θα πραγματοποιηθεί σήμερα και ώρα 6 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου, με μοναδικό θέμα τη λήψη απόφασης σχετικά με την φημολογούμενη διάσπαση του Δήμου.

Η συνεδρίαση θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και γνωμοδοτικό «χαρακτήρα», η δε Απόφαση του Σώματος θα σταλεί στον υπουργό Εσωτερικών, προκειμένου να λάβει γνώση για τις θέσεις των τοπικών κοινωνιών, σχετικά με την διάσπαση του Δήμου Κεφαλονιάς σε περισσότερους Δήμους, πριν ληφθεί οριστική υπουργική Απόφαση.

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. πρόκειται να παραστούν εκπρόσωποι τοπικών Συλλόγων και Φορέων απ’ όλη την Κεφαλονιά, (Σάμη, Παλική, Ελειού-Πρόννους κ.λπ.), όπου θα καταθέσουν στο Συμβούλιο Ψηφίσματα που αφορούν τις περιοχές τους και λήφθησαν μετά από ανοικτές διαβουλεύσεις που έλαβαν χώρα τις προηγούμενες μέρες.

Εισηγητής του θέματος θα είναι ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος (πρώην δ.σ. της Παράταξης Θ. Μιχαλάτου) Θόδωρος Φλωράτος.

Επίσης, σήμερα και ώρα 8.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί κι άλλη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα την «έγκριση τροποποίησης του προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2018 του ΝΠΙΔ με την επωνυμία Κοινοφελής Επιχείρησης Δήμου Κεφαλονιάς (ΚΕΔΗΚΕ)».

Εισηγητής θα είναι ο πρόεδρος της Επιχείρησης κ. Αγγελος Κωνσταντάκης.

To Δημοτικό Συμβούλιο Kεφαλονιάς