Δράση για την οδική ασφάλεια με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Σταύρου Τραυλού

Από τις Περιφερειακές Ενότητες Κεφαλληνίας και Ιθάκης εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Με αφορμή τα τροχαία συμβάντα που συμβαίνουν στην χώρας μας ετησίως, καθώς η Ελλάδα κατέχει την πρωτιά σε τροχαία στην Ευρώπη, με θανάτους και τραυματισμούς να πλήττουν τους νέους, την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023 πραγματοποιήθηκε συνάντηση με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ. Σταύρου Τραυλού σε συνεργασία με την Β/θμια Εκπαίδευση και το 2ο Γυμνάσιο Αργοστολίου, με σκοπό την οργάνωση εκδήλωσης του προγράμματος δράσης που προσφέρει το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» σε μαθητές και γονείς.

Συγκεκριμένα, το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα αποτελεί ένα πρωτοποριακό θεσμό Πανευρωπαϊκά που προσβλέπει στην εκπαίδευση, ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών μέσα από βιωματικές δραστηριότητες ,ενώ δίνεται η ευκαιρία στους πολίτες να βρεθούν αντιμέτωποι με τη δυσφορία που προκαλεί ένα τροχαίο συμβάν.

Στόχος της εκπαίδευσης είναι να συνειδητοποιήσουν οι μαθητές ότι πρέπει να χρησιμοποιούν τη ζώνης ασφαλείας και κράνους, να αποφεύγουν την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, να τηρούν την σηματοδότηση για υπερβολική ταχύτητα και να δίνουν προσοχή στους πεζούς και ποδηλάτες.

Το παραπάνω πρόγραμμα θα λάβει χώρα σε δύο μέρες και θα αποτελείται από δύο μέρη το θεωρητικό που θα πραγματοποιηθεί στο θέατρο ‘Κέφαλος’ για τους μαθητές και το πρακτικό μέρος (βιωματική εκπαίδευση) που θα υλοποιηθεί στον προαύλιο χώρο της Περιφέρειας.

Π.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ ΚΑΙ Π.Ε. ΙΘΑΚΗΣ