Δυναμική παρέμβαση του Παύλου στην «Κontra 24»

Στην εκπομπή της 12ης Φεβρουαρίου 2019 του Αιμίλιου Λιάτσου ήταν καλεσμένος ο κος Παύλος Παπαδάτος στέλεχος της ΝΔ, Επικοινωνιολόγος-Οικονομολόγος.  Στην συζήτηση επίσης πήραν μέρος οι:

Κος Μάριος Κάτσης, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ (Θεσπρωτίας)

Κος Σάκης Ιωαννίδης, υποψήφιος βουλευτής Βορείου τομέα ΝΔ (Β’ Αθήνας)

Κος Λάμπρος Παλαντζάς, Στέλεχος ΚΙΝΑΛ

Κος Γιώργος Μαυρωτάς, Αντιπρόεδρος ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ, βουλευτής Αττικής

Κος Βασίλης Καπερνάρος, Δικηγόρος, Πρόεδρος ΡΙΖ.Ε.Σ.

Κος Σπύρος Σουρμελίδης, Σύμβουλος έκδοσης «Κυριακάτικη Kontra News»

Όπως πάντα συζητήθηκαν θέματα της επικαιρότητας αλλά μεγάλη έμφαση δόθηκε στην αναθεώρηση των άρθρων του Συντάγματος.

O κύριος Παπαδάτος μεταξύ των άλλων ανέφερε ότι η ΝΔ ψήφισε 5  από τα 27 άρθρα που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ: Το 32, για την αποσύνδεση της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από την πρόκληση εθνικών εκλογών, το 54 για την ψήφο των αποδήμων, το 62 για τη βουλευτική ασυλία, το 86 για τις ποινικές ευθύνες υπουργών και το 101Α για τη διευκόλυνση της επιλογής των μελών των Ανεξάρτητων Αρχών. Είχε έντονη αντιπαράθεση με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μάριο Κώτση σχετικά με το άρθρο 16 που αναφέρετε στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων την οποία αρνείται  ο ΣΥΡΙΖΑ όπως επίσης και για την αναθεώρηση του άρθρου 24 που αφορά το περιβάλλον. Τόνισε μάλιστα το γεγονός ότι στην προηγούμενη αναθεώρηση του Συντάγματος η μόνη βουλευτής που είχε πρωτοστατήσει στην αναθεώρηση του άρθρου 86 ήταν η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, αλλά η πρότασής της δεν είχε γίνει δεκτή.

Σχετικά με την δραματική οικονομική κατάσταση των ΕΛΤΑ αναφέρθηκε στην μελέτη  της PwC  που προτείνει την απόλυση 2000 υπαλλήλων με αποζημιώσεις συν μπόνους 30.000 σε κάθε απολυόμενο. Πάντως τόνισε οι ζημιές  που θα συσσωρευτούν τα επόμενα 3 χρόνια στα ΕΛΤΑ θα είναι της τάξεως των 270 εκατομμυρίων ευρώ λαμβάνοντας υπόψη ότι και  οι μηνιαίες λειτουργικές ζημιές τους ανέρχονται στα 7 εκατομμύρια ευρώ.

Σχετικά με τα στεγαστικά δάνεια είπε,  όπως φαίνεται, μόνο δάνεια ύψους 10 δις ευρώ θα μπουν κάτω από την  νέο νόμο που αντικαθιστά το νόμο Κατσέλη ενώ με το νόμο Κατσέλη κάτω από την ομπρέλα  προστασίας του υπήρχαν δάνεια ύψους 16 δις ευρώ.

Τέλος τόνισε το γεγονός ότι ο οίκος αξιολόγησης Fitch δεν αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας μας όπως εναγωνίως περίμενε η κυβέρνησης.

Στιγμιότυπο από τη τηλεοπτική εκπομπή «Κontra24» του Αιμίλιου Λιάτσου, στην οποία πήρε μέρος ο Παύλος Παπαδάτος