Δυνατά ονόματα θα πάρουν μέορς στα «Βεργώτεια» στις 14 Μαϊου στο στάδιο Αργοστολίου

Λιγότερο από είκοσι μέρες έχουν απομείνει μέχρι τα “Βεργώτεια” στις 14 Μαΐου και ήδη αρκετοί Έλληνες πρωταθλητές έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους στους αγώνες.
Μέχρι στιγμής φαίνεται ότι το αγώνισμα που θα κλέψει την παράσταση θα είναι το άλμα σε ύψος.
Στο αγώνισμα των ανδρών ο κάτοχος του πανελλήνιου ρεκόρ παίδων Αντώνης Μέρλος του Ποσειδώνα Λουτρακίου με 2.14, θα προσπαθήσει να το καταρρίψει εκ νέου και ταυτόχρονα να πιάσει το όριο για το παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων που είναι στο 2.16!
Στις γυναίκες θα αγωνιστεί η πρωταθλήτρια Ελλάδας στον κλειστό στίβο Ιωάννα Ζάκκα του Α.O Φιλοθέης με ατομικό 1.81 και φετινή επίδοση 1.78 από το Βαλκανικό πρωτάθλημα της Κωνσταντινούπολης.
Όμως και στα σπριντ θα υπάρχει υψηλό επίπεδο με την παρουσία της Δέσποινας Μουρτά της Oλυμπιάδας Πατρών που στο διασυλλογικό πρωτάθλημα κατέβηκε τα 55 δευτερόλεπτα και έχει τη 2η καλύτερη επίδοση φέτος στην Ελλάδα.
Oι διοργανωτές έχουν προσκαλέσει και άλλους πρωταθλητές οι οποίοι αναμένεται να οριστικοποιήσουν τη συμμετοχή τους τις επόμενες ημέρες, ενώ συνολικά πάνω από 100 αθλητές και αθλήτριες αναμένεται να δώσουν το παρόν.
Oι αγώνες που αναβίωσαν πέρυσι από το αθλητικό σωματείο Γ.Ε Κεφαλληνίας, με τη συνδιοργανωτές την Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας και το Δήμο Κεφαλονιάς φέτος αναβαθμίζονται με ηλεκτρονική χρονομέτρηση και τη συμμετοχή αθλητών υψηλού επιπέδου.
Η κάλυψη τηλεοπτικά από την ΕΡΤ, ο «γρήγορος» στίβος του σταδίου Αργοστολίου και οι ομορφιές της Κεφαλονιάς αποτελούν τα δυνατά σημεία των αγώνων, οι οποίοι έχουν τη δυναμική να εξελιχθούν σε μίτινγκ πανελληνίου επιπέδου.

 

Αντώνης Μέρλος
Ιωάννα Ζάκκα