Δωρεάν διανομή φρούτων και οπωροκηπευτικών

Η Περιφέρεια Ιόνιων Νησιών μέσω της Κοινωνικής Σύμπραξης “ΙΟΝΙΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ “συνεχίζει την υλοποίηση του προγράμματος της δωρεάν διανομής φρούτων και οπωροκηπευτικών σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες πληθυσμού στα Ιόνια Νησιά.

Η ΠΙΝ ως Επικεφαλής Εταίρος της Σύμπραξης συνεχίζει την παραλαβή και διάθεση μετά από τους προβλεπόμενους ποιοτικούς και ποσοτικούς ελέγχους συνολικά για όλη την Περιφέρεια 80 τόνων φρούτων ( ροδάκινα-νεκταρίνια) τα οποία θα διανεμηθούν από τους Εταίρους της Σύμπραξης στους δικαιούχους ωφελούμενους μας ανά Περιφερειακή Ενότητα.

Οι φορείς οι οποίοι έχουν αναλάβει τη διαδικασία της διάθεσης είναι:

  •  Η ΠΕ Κέρκυρας, ο Δήμος Κέρκυρας η Ιερά Μητρόπολη Κέρκυρας, η EQUAL SOCIETY Παράρτημα Κέρκυρας, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, ο Σύλλογος Γονέων ΑΜΕΑ Κέρκυρας, η Ένωση Πολυτέκνων Κέρκυρας
  •  Η ΠΕ Λευκάδας, ο Δήμος Λευκάδας, ο Δήμος Μεγανησίου, η Ιερά Μητρόπολη Λευκάδας & Ιθάκης, η EQUAL SOCIETY Παράρτημα Λευκάδας , ο Σύλλογος Πολυτέκνων Λευκάδας.
  •  Η ΠΕ Κεφαλονιάς, το Επαρχείο Ιθάκης, ο Δήμος Κεφαλονιάς, ο Δήμος Ιθάκης, η Ιερά Μητρόπολη Κεφαλληνίας, η Ένωση Πολυτέκνων Κεφαλονιάς – Ιθάκης.
  •  Η ΠΕ Ζακύνθου ο Δήμος Ζακύνθου, ο ΟΔΑΖ, η Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου, ο Σύλλογος ΑΜΕΑ ΠΟΠΟΛΑΡΟΙ, ο Σύλλογος ΑΜΕΑ Ζακύνθου, ο Σύλλογος Όνειρο του παιδιού, ο Σύλλογος Πολυτέκνων Ζακύνθου.

Την ευθύνη ανά Περιφερειακή Ενότητα έχουν για την ΠΕ Κέρκυρας ο Περιφερειακός Σύμβουλος Σπύρος Βλαχόπουλος, για την ΠΕ Λευκάδας η Περιφερειακή Σύμβουλος Λουκία Κατωπόδη για την ΠΕ Κεφαλονιάς ο Περιφερειακός Σύμβουλος Νικόλας Βαλλιανάτος και για την ΠΕ Ζακύνθου ο Περιφερειακός Σύμβουλος Τζώρτζης Σιγούρος.

Η ενημέρωση των δικαιούχων ωφελούμενων για τον χρόνο και τον τόπο διανομής γίνεται από τους Φορείς Εταίρους της Σύμπραξης οι οποίοι έχουν αναλάβει την διανομή.

“Η περιφέρεια μας με συνέπεια αγωνίζεται για τη προώθηση πολιτικών και δράσεων για την ανακούφιση των ασθενέστερων κοινωνικά ομάδων που βρίσκονται στο περιθώριο της φτώχειας και αντιμετωπίζουν καθημερινά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα ενεργοποιώντας όλες τις κοινωνικές συμμαχίες στα Ιόνια Νησιά” δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής Αλέκος Μιχαλάς.