Δωρεά της IONIAN KALK στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο (Φορητός υπερηχογράφος και μάσκες)

Στη δωρεά του νέου εξειδικευμένου φορητού υπερηχογράφου Doppler Mindray M6 σε στιλ φορητού υπολογιστή  (φωτό) και 250 χειρουργικών μασκών προχώρησε χθες η εταιρεία IONIAN KALK Α.Ε. στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας.

Ο Mindray M6 χρησιμοποιείται στην ακτινολογία, γυναικολογία, ενδοκρινολογία, καρδιολογία, ουρολογία, ενώ ο έυκολος τρόπος χρήσης και τα ακριβή αποτελέσματα της εξέτασης είναι από μόνο ένα ιδανικό σύστημα ακριβείας στον υπέρηχο.

Μέχρι σήμερα στη Δυτική και Νότια Ελλάδα υπάρχουν μόνο τρεις Mindray M6 σε αντίστοιχα Νοσοκομεία και η δωρεά της IONIAN KALK είναι ο τέταρτος.

Ο πρόεδρος της ΙΟΝΙΑΝ ΚΑΛΚ κ. Γιάννης Καλάφάτης συνοδευόμενος από τα στελέχη της Εταιρείας κ. Ανδριανή Ντούνη και Γερασιμία Καλαφάτη, παρέδωσαν οι ίδιοι τον υπερηχογράφο και τις μάσκες στον διοικητή του Νοσοκομείου κ. Φώτη Μεσσάρη, ο οποίος κατά την παραλαβή δήλωσε ότι “με το συγκεκριμένο μηχάνημα θα μπορέσουν να βοηθηθούν περισσότεροι ασθενείς και θα έχουμε την δυνατότητα να τους δώσουμε περισσότερο χρόνο ίασης”.

Ο Mindray M6 που δώρισε χθες η ΙΟΝΙΑΝ ΚΑLΚ Α.Ε. στο Νοσοκομείο μας.

Στη συνέχεια ο κ. Μεσσάρης ευχαρίστησε τόσο την ΙΟΝΙΑΝ KALK και τον πρόεδρό της κ. Γιάννη Καλαφάτη, όσο και τους υπόλοιπους ιδιώτες που προέβησαν σε δωρεές στο Νοσοκομείο μας, κάτι που, όπως είπε, κάνει και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό να αισθάνεται μεγαλύτερη υποστήριξη από την κοινωνία για το έργο που προσπαθεί να προσφέρει.

Ακόμη, ο κ. Μεσσάρης δήλωσε πως δωρεές σαν της ΙΟΝΙΑΝ ΚALK βοηθάνε στην ενσωμάτωση της νέας τεχνολογίας στην ιατρική και στην επίτευξη καλύτερων αποτελεσμάτων από τους ίδιους τους γιατρούς, κάτι όμως που πρέπει να γίνεται και με την στήριξη της τοπικής, και όχι μόνο, Πολιτείας.

Με τη σειρά του ο πρόεδρος της IONIAN ΚΑLK κ. Γιάννης Καλαφάτης, δήλωσε: «Η ευαισθησία μας είναι παρούσα, ζωντανή και διαρκής. Παρά την δύσκολη κατάσταση προχωρήσαμε σε αυτή την ενέργεια γιατί προσπαθούμε να βοηθούμε με τον τρόπο μας και θα θέλαμε κάθε χρόνο να υποστηρίζουμε το Νοσοκομείο μας που προσφέρει ένα σημαντικό έργο στην κοινωνία μας». 

Ο κ. Καλαφάτης δεσμεύτηκε ότι ένας από τους στόχους συνεργασίας του Νοσοκομείου με την IONIAN KALK είναι η συμμετοχή της Εταιρείας στη συντήρηση και αναβάθμιση του κτιρίου, το οποίο ακόμη παρουσιάζει φθορές από τους σεισμούς του 2014, οι οποίες χρίζουν άμεσης επισκευής.

ΣΗΜ.: Η ΙΟΝΙΑΝ ΚΑLΚ στην κρίσιμη περίοδο αντιμετώπισης της κρίσης του COVID-19 είχε δωρίσει επίσης σημαντικό αριθμό αναλώσιμων υλικών στο Νοσοκομείο μας.