Δύο επιστολές του Θέμη στην ΕΠΟ

Δύο επιστολές έστειλε ο πρόεδρος της ΕΠΣΚΙ Θέμης Βαλσαμής στον πρόεδρο της ΕΠΟ για την ενίσχυση των τοπικών ομάδων και ιδιαίτερα της Εικοσιμίας που συμμετέχει το Πρωτάθλημα Γ’ Εθνικής με ιδιαίτερα μακρινούς από την έδρα της αγώνες.

Οι δυο επιστολές έχουν ως εξής:

❶ Επιστολή προς Πρόεδρο ΕΠΟ (08/8/2018 12:18)

Μετά από συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος της ΕΠΣΚΙ κ. Θεμιστοκλής Βαλσαμής στην Αθήνα με τον Πρόεδρο της ΕΠΟ για διάφορα θέματα που αφορούν το ποδόσφαιρο γενικά αλλά και το ποδόσφαιρο στα νησιά μας ειδικότερα, στάλθηκε η ακόλουθη επιστολή στον Πρόεδρο της ΕΠΟ ενόψει της έναρξης της νέας ποδοσφαιρικής περιόδου και με δεδομένη την συμμετοχή δυο σωματείων μας σε διοργανώσεις της ΕΠΟ, του ΑΟ ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ στο Κύπελλο Ελλάδος και του ΑΟ ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ στο Πρωτάθλημα της Γ’ Ερασιτεχνικής.

Κύριε Πρόεδρε,

Με την παρούσα επιθυμούμε να σας τονίσουμε ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως νησιωτική Ένωση με την ελπίδα να εξετάσετε το θέμα και να συμβάλλετε με την σειρά σας στην αντιμετώπισή του. Στην Ένωσή μας ανήκουν σωματεία που έχουν έδρα τόσο στην Κεφαλονιά όσο και στην γειτονική μας Ιθάκη γεγονός που συνεπάγεται διαρκείς μετακινήσεις των σωματείων από το ένα νησί στο άλλο και τεράστια ποσά να δαπανώνται κάθε ποδοσφαιρική περίοδο.

 Ενόψει της έναρξης της νέας ποδοσφαιρικής περιόδου και λαμβάνοντας υπόψιν την σοβαρή οικονομική δυσχέρεια που βρίσκονται τα σωματεία, θεωρούμε επιτακτική ανάγκη την οικονομική ενίσχυση των Πρωταθλητών των νησιωτικών ΕΠΣ που θα μετάσχουν στο Πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής Ερασιτεχνικής Κατηγορίας. Μια προτεινόμενη μορφή ενίσχυσης εκ μέρους μας είναι η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία για λόγους ισότιμης συμμετοχής των μετεχόντων σωματείων να αλαφρύνει οικονομικά τα σωματεία των νησιωτικών Ενώσεων καλύπτοντας τα έξοδα διαιτησίας και παρατηρητών (αγώνων και διαιτησίας) καθώς και τα συνολικά έξοδα μετακίνησης και διαμονής των σωματείων για 3-5 αγώνες εκτός έδρας.

Με εκτίμηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Θ. ΒΑΛΣΑΜΗΣ

 Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 Δ. ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟΣ

❷ Η 2η επιστολή:

Κύριε Πρόεδρε,

Σε συνέχεια του υπ’ αριθμ. 585 Φ:2/19.7.2018 εγγράφου σας και μετά την κατάρτιση των Ομίλων στη Γ Εθνική θα επιθυμούσαμε να μας γνωρίσετε εάν η Ομοσπονδία έχει προγραμματίσει και προτίθεται να ενισχύσει οικονομικά τα μετέχοντα σωματεία. Η κατάρτιση των Ομίλων δυσχεραίνει κατά πολύ την προσπάθεια των σωματείων ειδικά αυτών που προέρχονται από νησιωτικές ενώσεις καθώς τα έξοδα μετακίνησης της ομάδος είναι δυσβάσταχτα.

θεωρούμε επιτακτική ανάγκη την οικονομική ενίσχυση των Πρωταθλητών των νησιωτικών ΕΠΣ που θα μετάσχουν στο Πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής Ερασιτεχνικής Κατηγορίας. Μια προτεινόμενη μορφή ενίσχυσης – όπως άλλωστε σας έχουμε προτείνει και με το προαναφερθέν έγγραφό μας – είναι η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία για λόγους ισότιμης συμμετοχής των μετεχόντων σωματείων να αλαφρύνει οικονομικά τα σωματεία των νησιωτικών Ενώσεων καλύπτοντας τα έξοδα διαιτησίας και παρατηρητών (αγώνων και διαιτησίας) καθώς και τα συνολικά έξοδα μετακίνησης και διαμονής των σωματείων για 5-7 αγώνες εκτός έδρας.

Θα σας παρακαλούσαμε να μας γνωρίσετε τον προγραμματισμό της ΕΠΟ σχετικά με το θέμα αυτό, ώστε να ενημερωθεί το σωματείο μας ΑΟ ΕΙΚΟΣΙΜΙΑ που μετέχει στην Γ Εθνική και να είναι σε θέση να κρίνει εξετάζοντας όλα τα στοιχεία, εάν τελικά θα μετάσχει ή όχι στη διοργάνωση.

 Με εκτίμηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Θ. ΒΑΛΣΑΜΗΣ

 Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 Δ. ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟΣ