Δύο θάνατοι ηλικιωμένων στο Φανάρι και Ομαλά

Με δύο θανάτους ηλικιωμένων και δύο αεροδιακομιδές έκανε χθες “ποδαρικό” η νέα εβδομάδα.

Συγκεκριμένα ξημερώματα χθες αεροδιακομίσθηκαν στην Πάτρα, στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων ένα 7χρονο αγόρι που σώθηκε από πνιγμό ενώ κολυμπούσε και ένας άνδρας με σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου.

Στις 12 το μεσημέρι περίπου, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ηλικιωμένη Ελληνοαμερικανίδα που έκανε διακοπές στην Κεφαλονιά, έκανε μπάνιο στην Παραλία Φανάρι στο Αργοστόλι και ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της. Παρά τις προσπάθειες των διασωστών του ΕΚΑΒ που έσπευσαν άμεσα στην περιοχή, δεν κατάφεραν να την επαναφέρουν.

Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της, ενώ μέχρι την εκτύπωση του “Η” δεν είχαν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία της, αφού δεν έφερε μαζί της ταυτότητα ή κάποιο άλλο έγγραφο.

Από το Λιμεναρχείο Αργοστολίου διεξάγεται έρευνα για την ταυτοποίησή της, ενώ η σωρός της θα μεταφερθεί στην Πάτρα για ιατροδικαστική εξέταση, προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου της.

Χθες το μεσημέρι ένας 84χρονος συμπατριώτης μας από τα Φραγκάτα έχασε τη ζωή του σε δυστύχημα που έγινε στη θέση Χαλικιά στα Ομαλά.

Ο 84χρονος, που ήρθε πρόσφατα από την Αυστραλία που διαμένει με την οικογένειά του, είχε μετέβη χθες σε αγρόκτημα που έχει στη θέση Χαλικιά με το αγροτικό του αυτοκίνητο. Το αγροτικό το είχε σταθμεύσει σε επικλινές έδαφος, χωρίς χειρόφρενο, και ξαφνικά αυτό άρχισε να τσουλάει προς τα πίσω. Ο 84χρονος στην προσπάθειά του να σταματήσει το αγροτικό, πήγε από το πίσω μέρος του, όπου το όχημα τον καταπλάκωσε. Αμεσα ενημερώθηκε το ΕΚΑΒ από συγχωριανούς που βρισκόταν πλησίον στο σημείο, να τον παραλάβει, αλλά δυστυχώς είχε ήδη καταλήξει.

Ο 84χρονος μεταφέρθηκε επίσης στο Νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Στο σημείο του δυστυχήματος προσήλθε η Αστυνομία, η οποία διεξάγει έρευνα για τις συνθήκες του συμβάντος.