Δύο Κύπριοι είναι το πρώτο ομόφυλο ζευγάρι στον κόσμο που απέκτησε τρίδυμα με παρένθετη μητέρα. Η είδηση κάνει το γύρο του κόσμου (Photo και video)

Ο Joshua, η Zoe και η Kate πλέουν σε πελάγη ευτυχίας. Όσο και αν μοιάζει… απόμακρο και περίεργο για τα ελληνικά δεδομένα, δύο… μπαμπάδες στην Πρετόρια της Νότιας Αφρικής, κρατούν στην αγκαλιά τους τα τρίδυμα αγγελούδια τους που έφεραν στον κόσμο με παρένθετη μητέρα.

Η είδηση κάνει το γύρο του κόσμου καθώς ο Christo και ο Theo Menelaou, κυπριακής καταγωγής, είναι το πρώτο ομόφυλο ζευγάρι στη χώρα και ίσως σε ολόκληρο τον κόσμο που αποκτά τρίδυμα με παρένθετη μητέρα.

Μιλώντας στο Sky News περιέγραψε τη χαρά του και οι δύο μπαμπάδες μίλησαν για τα μωρά τους, τα οποία ήρθαν πρόωρα στον κόσμο στις 2 Ιουλίου.

Όπως είπαν, τα μωρά χρειάστηκαν να παραμείνουν σε κλινική του Γιοχάνεσμπουργκ για περίπου τρεις εβδομάδες καθώς αντιμετώπιζαν προβλήματα με την υγείας τους, ενώ όταν γεννήθηκαν ζύγιζαν λιγότερο από δύο κιλά το καθένα.

Ο Christo Menelaou περιέγραψε τη βαθιά επιθυμία του ίδιου και του συζύγου του να αποκτήσουν παιδιά και δήλωσε: «Όταν είσαι γκέι, υπάρχει η σκέψη ότι δε θα μπορείς να γίνεις γονιός ανεξαρτήτως πόσο θα το ήθελες. Είναι πολύ δύσκολο να γίνεις δεκτός για υιοθεσία και ερχόμαστε πάντα δεύτεροι μετά τα ετεροφυλόφιλα ζευγάρια. Δεν περιμέναμε ποτέ ότι θα βρίσκαμε μία γυναίκα που θα ήθελε να γίνει παρένθετη για ένα ομόφυλο ζευγάρι».

 

Λίγο πριν μπουν στην αίθουσα τοκετού

(kontranews.gr)