«Δώστε και σε μας τα 800Ε, αλλιώς…»

Σ. Σαββαόγλου

«Δώστε και σε μας το επίδομα των 800 Ευρώ, αλλιώς θα αντιδράσουμε ανάλογα».

Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή του ο τοπικός Δικηγορικός Σύλλογος, η οποία έχει ως κατωτέρω:

Σχετικά με το επίδομα των 800,00 ευρώ που ανακοινώθηκε για διάφορους επαγγελματικούς κλάδους, οφείλουμε να ενημερώσουμε ότι για εμάς τους δικηγόρους, είναι μια ελάχιστη, αναγκαία, οφειλόμενη και αναμενόμενη οικονομική ανάσα σε όλους, όσους πλήττονται από τα μέτρα. Περαιτέρω, είναι μία απαραίτητη βοήθεια σε έναν κλάδο, ο οποίος πλήττεται άμεσα από την τρέχουσα αλλά και την διαφαινόμενη νέα αναστολή της λειτουργίας των Δικαστηρίων έως και την 01/05/2020, καθώς και το ότι λόγω των έκτακτων μέτρων ουσιαστικά καμία άλλη νομική δραστηριότητα δεν μποτρεί να πραγματοποιηθεί, ενώ από την πλευρά του ο κλάδος αυτός συμβάλει πολλαπλά στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας μας, καταβάλλοντας φόρους, Φ.Π.Α, εισφορές υπέρ ΟΑΕΔ, κ.λπ.

Δυστυχώς παρά τις αρχικές δεσμεύσεις τόσο του Πρωθυπουργού, όσο και λοιπών μελών της Κυβέρνησης, τελικά αποκλείστηκαν τα μέλη μας από το βοήθημα αυτό. Σε δηλώσεις του ο Πρωθυπουργός είχε δεσμευτεί ότι θα λάβουμε το παραπάνω επίδομα, ενώ το ίδιο ανέφερε και ο Υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης την 19-3-2020 στον ΣΚΑΙ 100.3. ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι: “Μα οι δικηγόροι εντάσσονται στο πακέτο που βγάλαμε για τους αυτοαπασχολούμενους, ελεύθερους επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις, θα πάρουν τα 800 ευρώ για την περίοδο 15 Μαρτίου έως 30-4. … αφού κλείσαμε τα δικαστήρια…”.

Μετά τα ανωτέρω,είμαστε βέβαιοι ότι δεν πρέπει να υλοποιηθεί η εξαίρεση των δικηγόρων από την συγκεκριμένη οικονομική βοήθεια.

Σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει η κυβέρνηση να εξηγήσει, γιατί ενέπαιξε 40.000 δικηγόρους στη δεδομένη κρίσιμη χρονική συγκυρία, ενώ οι δικηγόροι ευλόγως θα θεωρήσουν τον κλάδο τους, κλάδο υπό διωγμό και θα αντιδράσουν ανάλογα.

Μετά τα ανωτέρω, είμαστε βέβαιοι ότι δεν πρέπει να υλοποιηθεί η εξαίρεση των δικηγόρων από την συγκεκριμένη οικονομική βοήθεια.

Αργοστόλι 26-3-2020

Το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου