Δ. Αργοστολίου: Το πρόγραμμα των Εορταστικών Εκδηλώσεων

Ο Δήμος Αργοστολίου στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων εορτασμών, όπως κάθε χρόνο, διοργανώνει και φέτος μια σειρά εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους και σας προσκαλεί όλους να τις απολαύσετε.

Στην πλατεία Βαλλιάνου και στο Δημοτικό θέατρο θα διεξάγονται διαφόρων ειδών δωρεάν δράσεις και εκδηλώσεις.

Ο ισόγειος χώρος του Δημοτικού Θεάτρου Αργοστολίου διαμορφώθηκε σε Εργαστήριο του Αγιου Βασίλη όπου θα πραγματοποιούνται εορταστικά δρώμενα για παιδιά και νέους, όπως εκθέσεις, εικαστικές κατασκευές, καραόκε, αφήγηση παραμυθιών, Face painting ενώ εκεί θα βρίσκεται και ο Αγιος Βασίλης.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΣΗΜΕΡΑ

Πρόγραμμα για το Εργαστήριο του Άγιου Βασίλη.

⍟ στις 7.30μ.μ. Εγκαινιάζουμε τον χώρο με τους μαθητές της Μαντολινάτας Δήμου Αργοστολίου υπό την διεύθυνση του Διονύση Παγουλάτου.

Καθημερινά Face Painting – Ζωγραφική, Γράμ.μ.α στον Άγιο Βασίλη – Κατασκευές

Ωρες Λειτουργίας: Καθημερινά 5.00μ.μ. – 8.00μ.μ.

23/12: Παιδικό πάρτυ Καραόκε.

24/12: Φτιάχνουμε με τα παιδιά χριστόψωμα.

25/12: 6.00 με 7:30 Θεατρικά παιχνίδια με τα ξωτικά και μπαλλονοκατασκευές.

26/12: 5:00 -6:00 Αφήγηση παραμυθιού & 6 :00- 8:00 Μουσικοκινιτικά παιχνίδια με την Μαρία Μπουχάγιερ.

27/12: 6:00 Διαδραστική παράσταση με την συμ.μ.ετοχή των παιδιών.

28/12: Φτιάχνουμε το γούρι μας!!!

29/12: 6:00- 8:00 Μουσικοκινιτικά παιχνίδια με τα ξωτικά και την Μαρία Μπουχάγιερ.

30/12: Ζαχαροπλαστείο για τους μικρούς μας φίλους. Φτιάχνουμε και μοιράζουμε την βασιλόπιτα μας.

31/12: Αφήγηση παραμυθιού και παιχνίδια με τα ξωτικά

Αύριο Παρασκευή 23/12

⍟ στις 7.00 μ.μ. Εμφάνιση της Φιλαρμονικής Αργοστολίου «Διονύσιος Λαυράγκας» υπό την διεύθυνση του αρχιμουσικού Βασίλη Περλικίδη

⍟ στις 8.00 μ.μ. Χριστουγεννιάτικη Συναυλία στην πλατεία Βαλλιάνου με τον Άγγελο Ανδρεάτο. Τραγούδι Αγγελος Ανδρεάτος, Αννα Χατζηκυριακου, Νίκος Αναγνωστόπουλος, Ιωάννα Φουρνιώτη.

Ορχήστρα: Ζήσης Σκλαβουνάκης Βιολί,

Μάκης Σκλαβουνάκης κιθάρα, Γρηγόρης Φιλιππάτος κρουστά, Κώστας Φουρνιώτης Πλήκτρα

Σάββατο 24/12

⍟ Παιδικό Πάρτυ στην πλατεία Βαλλιάνου στις 11.00 π.μ. Παιχνίδια με τα ξωτικά και την Αγιοβασιλένια. Μουσική και χορός με DJ.

⍟ από τις 6.00 μ.μ. Η Φιλαρμονική και οι Χορωδίες του Δήμου Αργοστολίου, και παρέες του Αργοστολιού με κάλαντα και καντάδες «περπατούν» στους δρόμους της πόλης μας σκορπίζοντας ήχους και νότες από μουσικές που «συνοδεύουν» την ατμόσφαιρα των Εορτών.

⍟ ώρα 9.00μ.μ. Στην Καθολική Εκκλησία, η Γυναικεία Χορωδία του Δήμου Αργοστολίου υπό την διεύθυνση της μαέστρου Σταυρούλας Πολλάτου, υμνεί την Γέννηση του Θεανθρώπου.

Τρίτη 27/12

Μικροί και μεγάλοι φοράμε τη στολή του Άγιου Βασίλη και τρέχουμε στο Αργοστόλι. Στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Αργοστολίου, θα διεξαχθεί στις 27/12/2022 και ώρα 17.00 το απόγευμα. ένα μίνι ψυχαγωγικό Santa Clause run.

Το γεγονός αυτό αφορά σε μια μη αγωνιστική, λαϊκή διαδρομή που περιλαμβάνει τρέξιμο για όλους, με στολή ή εναλλακτικά αξεσουάρ που να προσιδιάζουν στον προσφιλή μας Αγ.Βασίλη, σε κλίμα, χαρμόσυνο, γιορτινό, οικογενειακό, με κέφι, ζεστασιά και αγάπη.

Η διαδρομή ξεκινά από την οδό Ριζοσπαστών στην αρχή του πεζόδρομου και συνιστά μια ευθεία, που διέρχεται από την πλατεία με κατάληξη το τέλος του πεζόδρομου στην οδό Π. Βαλλιάννου (περιοχή μουσείου).

Σας περιμένουμε όλους, να αθληθείτε, να χαρείτε, να διασκεδάσετε.

Τετάρτη 28/12

Στην πλατεία Καμπάνας στις 6.00μ.μ. ο Εμποροεππαγγελματικός Σύλλογος Κεφαλληνίας & Ιθάκης παρουσιάζει Θέατρο Σκιών με τον Βαγγέλη Σταθάτο.

Πέμπτη 29/12

Στον Δημοτικό Κινηματογράφο Αργοστολίου προβάλλεται η ταινία κινουμένων σχεδίων για τους μικρούς μας φίλους και όχι μόνον «Λάιλ ο φίλος μου ο Κροκόδειλος» στις 5.30μ.μ..

Παρασκευή 30/12

Στην πλατεία Καμπάνας στις 8.00μ.μ. ο Εμποροεππαγγελματικός Σύλλογος Κεφαλληνίας & Ιθάκης παρουσιάζει εορταστικό πρόγραμμα, με ζωντανή μουσική. Τραγούδι Άγγελος Ανδρεάτος. Καλλιτεχνική επιμέλεια Ζήσης Σκλαβουνάκης.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αργοστολίου.

Σάββατο 31/12

⍟ από τις 6.00μ.μ. Στο Λιθόστρωτο με το «Έθιμο της Κολώνιας» συνεχίζουμε την παράδοση της Τελευταίας Ημέρας του χρόνου.

Φιλαρμονικές, χορωδίες του Δήμου Αργοστολίου και παρέες του Αργοστολιού με κάλαντα, καντάδες και το απαραίτητο «Κατάβρεγμα με κολώνιες» θα αποχαιρετίσουμε τον χρόνο που φεύγει.

Κυριακή 1η Ιανουαρίου

Το πρωί η Φιλαρμονική Δήμου Αργοστολίου «Διονύσιος Λαυράγκας» όπως κάθε χρόνο, θα περιδιαβεί στο Αργοστόλι καλωσορίζοντας τον καινούργιο χρόνο παιανίζοντας τα Πρωτοχρονιάτικα Κάλαντα και άλλες μελωδίες.

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου

Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο Κέφαλος».

Η Παιδική Σκηνή Χριστόπουλου Γιάννη, παρουσιάζει την παιδική θεατρική παράσταση

“ΤΑ 3 ΓΟΥΡΟΥΝΑΚΙΑ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΧΩΡΙΟ”.

Ωρες παραστάσεων: 12μ. & 5.30μ.μ.

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου

Την τελετή Αγιασμού των υδάτων και κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού θα πλαισιώσουν με την παρουσία τους οι Φιλαρμονικές του Δήμου Αργοστολίου.

⍟ Στη Γέφυρα Αργοστολίου η Φιλαρμονική Αργοστολίου «Διονύσιος Λαυράγκας»

⍟ Στη Δημοτική Ενότητα Λειβαθούς στο Λιμάνι της Αγίας Πελαγίας στις 11.30πμ & στο Λιμάνι της Πεσσάδας στις 12.30μ.μ., η Φιλαρμονική Λειβαθούς «Χαρίλαος Χωραφάς».

7 & 8 Ιανουαρίου

Στον Δημοτικό Κινηματογράφο Αργοστολίου προβάλλεται η ταινία «AVATAR THE WAY OF THE WATER».

Σάββατο 7/1

⍟ στις 5.30μ.μ. & 9.00μ.μ..

Κυριακή 8/1

⍟ στις 6.00μ.μ..

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου

Στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου παρουσιάζεται η Θεατρική παράσταση «Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ» του Stephen Belber με τον Γιώργο Κιμούλη. H “Συνάντηση” είναι έργο που αποδεικνύει πως κανενός το παρελθόν δεν μπορεί να διαγραφεί, υπενθυμίζοντας τη φράση του Σαίξπηρ στην Τρικυμία: “Το παρελθόν είναι πρόλογος”.

Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Κιμούλης, Αννα Μονογιού, Στάθης Παναγιωτίδης

Μετάφραση-Σκηνοθεσία: Γιώργος Κιμούλης,

Σκηνικά – Κουστούμια: Σοφία Νικολαϊδη

Μουσική: Διονύσης Τσακνής.

14 & 15 Ιανουαρίου

Στον Δημοτικό Κινηματογράφο Αργοστολίου προβάλλεται η ταινία «I WANNA DANCE WITH SOMEBODY».

Χρόνια πολλά με υγεία σε όλους!

Τμήμα Πολιτισμού Δήμου Αργοστολίου