Δ. Μαρκάτος: Στηρίζω τη Φώφη

Στις εκλογές στις 12 Νοέμβρη για την ανάδειξη προέδρου του ενιαίου φορέα της κεντροαριστεράς, ο πολιτικός μας χώρος βρίσκεται μπροστά σε ένα μεγάλο διακύβευμα.

Διακυβεύεται το αν θα καταφέρουμε όλοι μαζί να κάνουμε ένα μεγάλο πολιτικό άλμα προς τα εμπρός, το αν θα καταφέρουμε με ενότητα να ανασυγκροτήσουμε την δημοκρατική παράταξη και να αποδείξουμε έμπρακτα με τις θέσεις μας και με τις προτάσεις μας ότι μπορούμε να είμαστε ωφέλιμοι και χρήσιμοι για τον λαό και την πατρίδα μας. Επίσης το αν θα καταφέρουμε να εμπνεύσουμε την νέα γενιά δημιουργώντας ένα νέο όραμα που θα φέρνει ελπίδα και προοπτική για το αύριο.

Απαιτείται λοιπόν συστράτευση όλων μας, επανακαθορισμός των πολιτικών μας θέσεων μέσα στα πλαίσια του δημοκρατικού σοσιαλισμού και της ευρωπαϊκής κεντροαριστεράς, και νέοι άνθρωποι με νέες ιδέες να μπουν μπροστά δίνοντας μια νέα πνοή. Το πολιτικό κενό ανάμεσα στους σημερινούς κυβερνώντες και την αξιωματική αντιπολίτευση παραμένει μεγάλο και πρέπει να καλυφθεί με ένα μεγάλο και ενιαίο φορέα του προοδευτικού κέντρου και του δημοκρατικού σοσιαλισμού. Αυτή είναι η επιθυμία μεγάλης μερίδας του λαού μας.

Όλοι μας μπορούμε να είμαστε χρήσιμοι σε αυτήν την μεγάλη προσπάθεια, με τις ιδέες μας , με τις απόψεις μας, με τις θέσεις μας. Κανένας δεν περισσεύει. Γι’ αυτόν τον λόγο η μεγάλη συμμετοχή στην επερχόμενη ψηφοφορία θα είναι το πρώτο μεγάλο βήμα.

Έχοντας σεβασμό προς όλους τους υποψηφίους για τους αγώνες τους και όσα πρεσβεύουν δηλώνω ότι θα στηρίξω την Φώφη Γεννηματά. Γιατί η Γεννηματά αξίζει να συνεχίσει. Δεν δείλιασε στα δύσκολα τότε που οι πάντες μας εγκατέλειπαν και εγγυήθηκε όλες εκείνες τις διαδικασίες για να φτάσουμε σήμερα εδώ που είμαστε. Κανένας δεν μπορεί να της καταλογίσει τίποτα για το χτες, και παραμένει σταθερή αξία για το αύριο.

Διονύσης Φ. Μαρκάτος