Δ/ντής Α’βαθμιας Εκπαίδευσης ο Γεράσιμος Κοκκόσης

Γ. Κοκκόσης

Τοποθετήθηκαν προχθές με Απόφαση της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκης Κεραμέως οι προσωρινοί Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλες τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της Χώρας.

Στην Κεφαλονιά προσωρινός Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης τοποθετήθηκε ο κ. Γεράσιμος Κοκκόσης (Διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αργοστολίου), αντικαταστώντας την κ. Αγγελική Τοτόλου και Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης παρέμεινε ο κ. Δημήτρης Μαρκάτος.

Οι τοποθετούμενοι προσωρινοί Διευθυντές Εκπαίδευσης υποχρεούνται να αναλάβουν υπηρεσία έως 17-8-2020, ενώ, ως προσωρινοί Διευθυντές Εκπαίδευσης, θεωρούνται αυτοδίκαια παραιτηθέντες από τη θέση στελέχους που κατέχουν. Οι θέσεις αυτές θεωρούνται κενές και θα καλυφθούν σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Δ. Μαρκάτος

Σύμφωνα με ανακοίνωση της κ. Νίκη Κεραμέως, η αντικατάσταση των μέχρι τώρα υπηρετούντων Διευθυντών Εκπαίδευσης κρίθηκε αναγκαία, καθώς η θητεία τους έχει λήξει από τις 31/7/2018, ο νόμος βάσει του οποίου έχουν επιλεγεί έχει κριθεί αντισυνταγματικός και οι τοποθετήσεις ορισμένων εξ αυτών έχουν ήδη ακυρωθεί.

Η επιλογή τους έγινε κατόπιν εισήγησης πενταμελούς Συμβουλίου Επιλογής, αποτελούμενου από πανεπιστημιακούς (που προτάθηκαν από τα ΑΕΙ) και ανώτερα στελέχη εκπαίδευσης και διοίκησης, βάσει των επιστημονικών, διδακτικών και διοικητικών προσόντων των υποψηφίων, τα οποία ισχύουν σε ανάλογες περιπτώσεις επιλογής προσωρινών στελεχών εκπαίδευσης.

Το Συμβούλιο Επιλογής εργάσθηκε συστηματικά και, μετά από την αξιολόγηση των υποψηφίων σύμφωνα με τα οριζόμενα στο νόμο, υπέβαλε τεκμηριωμένη πρόταση για την τοποθέτηση των εν λόγω Διευθυντών, ανά θέση και ανά υποψήφιο. Η πρόταση αυτή έγινε στο σύνολό της δεκτή από την Υπουργό και αποτέλεσε το περιεχόμενο υπουργικής απόφασης για την τοποθέτησή

◼︎Ευχαριστήριο και συγχαρητήριο μήνυμα Περιφερειακού Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων

Επελέγησαν οι 116 προσωρινοί Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ενας κύκλος κλείνει και θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους/ες απερχόμενους/ες Διευθυντές/τριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων για την εξαιρετική συνεργασία που είχαμε αυτούς τους 18 μήνες και για όλα όσα πραγματοποιήσαμε μαζί. Η επαγγελματική τους επάρκεια και η παιδαγωγική τους συγκρότηση έκαναν τη συνεισφορά τους καθοριστική για την πορεία της εκπαίδευσης.

Ευχαριστώ θερμά τον κ. Θεόδωρο Αθηναίο Δ/ντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας, τον κ. Γκαμπρέλα Μιλτιάδη Δ/ντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λευκάδας, τον κ. Φώτιο Σάντα Δ/ντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λευκάδας, την κα Τοτόλου Αγγελική Δ/ντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλονιάς και τον κ. Τζίμα Κων/νο Δ/ντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου. Τους εύχομαι να έχουν υγεία και κάθε επιτυχία σε ότι σχεδιάσουν.

Η πορεία της εκπαίδευσης όμως συνεχίζεται. Στο πλαίσιο αυτό συγχαίρω και καλωσορίζω τους νέους, προσωρινούς Διευθυντές Εκπαίδευσης, για να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με αποτελεσματικότητα για την αναβάθμιση της ποιότητας της εκπαίδευσης που όλοι υπηρετούμε. Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευση Ιονίων Νήσων θα είναι πάντοτε αρωγός στις προσπάθειές τους.

Καλή επιτυχία στους νέους Διευθυντές Εκπαίδευσης, εν όψει και των προκλήσεων της νέας σχολικής χρονιάς που ξεκινά και καλή δύναμη στο έργο τους!

Με τιμή

Πέτρος Δ. Αγγελόπουλος

Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας

και Δευτεροβάθμιας

Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων