Εάν οι Eλληνες είμαστε για γέλια, οι Αμερικανοί είναι για κλάματα

Γράφει ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΑΓΓΕΛΑΤΟΣ
τ. Δήμαρχος

Έπειτα από κείνο τον πολύμηνο-ιδιόρρυθμο θρίλερ του …αγωνίσματος της προεκλογικής περιόδου στις Ηνωμένες Πολιτείες, μεταξύ του Ντόναλντ και της Χίλλαρι, που εσείετο ο πλανήτης, καθόσον τα άπλυτα …εσώρουχα αμφοτέρων βγήκαν στη φόρα, οι δημοσκόποι (δημιοκόποι), έπεσαν έξω κατά 90%! Πρόβλεψαν αισθητή νίκη της κυρίας και εν τέλει βγήκε με θρίαμβο ο κύριος! Αυτό το περιστατικό μας θυμίζει ολίγον Ελλάδα! (Από ποδοσφαιρικής πλευράς, βγαίνουμε με 1-1).

Το τι θα κάνει αυτός ο «εκκεντρικός», ο «παρανοϊκός» μεγιστάνας, νέος Πλανητάρχης, αλλά και το τι μας περιμένει ως Χώρα, δεν είναι δυνατόν τόσο άμεσα να εκτιμηθεί με κάποια ικανή προσέγγιση. Ας ελπίσουμε να γνωρίζει λίγη ιστορία και να μην θελήσει να μας πωλήσει, να μας βλάψει και να συμβάλλει στην τέλεια καταστροφή μας.

Και αυτό το λέω, γιατί άκουσα σε tv σχόλιο, πως έχει «φιλομακεδονικές-Σκοπιανές» διαθέσεις-, για να εδραιώσει προγεφύρωμα στα Βαλκάνια-, ενώ φαίνεται να μην διάκειται ευμενώς προς τους Τούρκους. (;) Εκ των πρώτων που έστειλαν συγχαρητήρια τηλεγραφήματα στον Τραμπ, είναι οι Τούρκοι. Αυτό θα πει διπλωματία… Θα έχουμε πάντως -όπως συμβαίνει τόσα χρόνια στο παρελθόν από τους …φίλους Αμερικανούς-, υποστήριξη τυπική τα εθνικά και κοινωνικά μας θέματα.

Υ.Γ.

Για σκεφθείτε τι συνέβη! Έπεσαν να τον φάνε τον Τραμπ, ο Πλανητάρχης, ο τ. Πλανητάρχης Κλίντον, διάσημοι πολιτικοί, καλλιτέχνες, έναν τελείως ασχετον στην Πολιτική, αλλά …πάμπλουτον επιχειρηματία. Κρίμα στην τελευταία θεαματική παράσταση που έδωσε η Χίλλαρι… Χάθηκε ένα όνειρο! Αλλά αυτά έχει η π…να η πολιτική που αγωνίζεται πιστά για την (επι)κοινωνία!