Εάν συμβαίνουν;

Γράφει ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΑΓΓΕΛΑΤΟΣ
τ. Δήμαρχος

(Για παιδιά που δεν παρακολουθούν την επικαιρότητα)

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ

Οταν η πατρίδα μας έχει χρεωκοπήσει με εναπομένον χρέος δυσβάστακτο εκατοντάδων δισεκατομμυρίων, που δεν είναι δυνατόν να αποπληρωθεί. Οι δανειστές μας -Χριστιανοί-, καίτοι από τους τόκους έχουν υπερκαλύψει το κεφάλαιόν τους, θέλουν και το υπόλοιπο μέχρι τελευταίο ευρώ!

«Ειδικοί» οικονομολόγοι υπολόγισαν πως θα το ξεπληρώσουμε μέχρι το 2060!

Οταν η Ελληνική Κυβέρνηση διαβρώνει το φρόνιμα των παιδιών μας, υποτιμά την Θρησκεία, σβήνει τα πλέον ένδοξα κεφάλαια της ιστορίας μας, διαλύει την οικογενειακή συνοχή με τη «συμβίωση».

Οταν η Ελληνική Κυβέρνηση της Αριστεράς και εντολοδόχος της Αδολφίνας Μέρκελ, έχει εκχωρήσει 99 χρόνια μέγα μέρος της περιουσίας μας!

Οταν Τράπεζες, Αεροδρόμια και οι πιο μεγάλες επιχειρήσεις μας έχουν μέρος ή την κυριαρχίαν κυρίως υπό Γερμανών!

Οταν η χώρα μας ευτυχεί να δέχεται από ετών τις φάλαγγες των Μουσουλμάνων λαθρομεταναστών, πολλοί εκ των οποίων έχουν μονίμως εγκατασταθεί στη χώρα και απολαμβάνουν ευεργετημάτων πολλαπλασίων των Ελλήνων!

Οταν εγκατέλειψαν τη χώρα μας τα νιάτα για να ζήσουν και παραμείναμε μόνο οι ανάπηροι και οι γέροντες!

Οταν η υγεία παρέχεται με δόσεις και η εξυπηρέτηση βαρέως ασθενούντων -πολλές φορές-, προγραμματίζεται για μήνες μετά!

Οταν η Δικαιοσύνη πρέπει να εξυπηρετεί τις θέσεις της Κυβέρνησης.

Οταν υπουργός Δικαιοσύνης έβγαλε από τις φυλακές, χιλιάδες βαρυποινίτες εγκληματίες και τώρα τους ψάχνει η αστυνομία σε ληστείες και φόνους.

Οταν η προ ετών ανάκαμψη κι’ η ανάπτυξη της οικονομίας έχουν πάρει τα ύψη και …δεν ξέρουμε πως να τις μαζέψουμε για να μην εκραγούν.

Οταν οι επιχειρήσεις δεν ανοίγουν τα λουκέτα των καταστημάτων τους και η ανεργία διατηρείται σε υψηλά επίπεδα τόσα χρόνια.

Οταν δεν τολμάμε να αξιοποιήσουμε τον υποθαλάσσιο πλούτο μας που καραδοκούν να απολαύσουν οι Γερμανοί και οι Αμερικάνοι «Σύμμαχοί» μας!

Οταν έχουμε εισαγωγές υπέρτερες των εξαγωγών μας και πολλά προϊόντα μας τα προμηθευόμεθα …από την Τουρκία.

Οταν οι Αλβανοί οραματίζονται την Μεγάλη Αλβανία και έχουν βλέψεις να κατέβουν μέχρι την Πρέβεζα, και εμείς αρκούμεθα σε επίκληση του …Διεθνούς Δικαίου.

Οταν οι Τούρκοι μας ταπεινώνουν κάθε μέρα στο Αιγαίο με τις παραβιάσεις των συνόρων μας που συνέχεια είχαμε και την απώλεια του παλικαριού μας, ήρωα, μαχητικού αεροσκάφους που προσετέθη στη στήλη των υπέρ πατρίδας πεσόντων!

Οταν ο Σουλτάνος κρατεί φυλακισμένους δυό στρατιωτικούς μας στην Ανδριανούπολη παρανόμως!

Οταν ο Τούρκος πρωθυπουργός είχε το θράσος να …συλλυπηθεί τον πρωθυπουργό μας για το ατυχές περιστατικό, όταν το θύμα χάθηκε για να απωθήσει Τουρκικά αεροπλάνα.

Οταν ο βουτυροβούβαλος υπουργός των Εξωτερικών μας, ο Νικολάκης Κοτζιάς παραχωρεί, θέλει, αγωνίζεται και βιάζεται να ονομάσει τους Βαρδιαρισταίους «Μακεδόνες», ενώ οι Σλάβοι ζητούν και τα ρέστα και δεν δέχονται δυσμενείς όρους. Οι βλέψεις τους να κατέβουν στη Θεσσαλονίκη. Να γίνει η Ενωση Βορείας και Νοτίας Μακεδονίας.

Οταν η Κυβέρνηση του Λαού αγνοεί πλήρως την έκφραση του φρονήματος των Θεσσαλονικέων και Αθηναίων, δύο και πλέον εκατομμυρίων πατριωτών που στα συλλαλητήρια ύψωσαν την φωνή της καρδιάς των «όχι Μακεδονία στους Σλάβους» και οι άρχοντές μας εξετίμησαν το πλήθος ως «συνονθύλευμα» και «ασκέρι φωνασκούντων»!

Οταν το 30% των Ελλήνων, ευχαρίστως παραχωρεί στους Βαρδιαρισταίους την ονομασία «Μακεδονία».

Οταν ο πόλεμος στη Συρία συνεχίζεται με απρόβλεπτες εξελίξεις. (Ο Σουλτάνος θα βγει τελικά κερδισμένος ως άλλοπρόσαλλος;)

Οταν…

Εσύ, αναγνώστη, περιμένεις να έχει αισιόδοξο μέλλον η χώρα μας; Η κοιτίδα του Πολιτισμού;

Θαυμάζω την αισιοδοξίαν σου και εύχομαι να επαληθευθείς.