Είμαστε πολιτικά κομάντο, λέει με αέρα νίκης ο Νίκος Ανουσάκης!

Ν. Ανουσάκης

Σε ένα ενθουσιώδες κλίμα διεξήχθη την περασμένη Παρασκευή, η συνέντευξη Τύπου του επικεφαλής της νέας Δημοτικής Παράταξης «Δήμος Αργοστολίου: Παρόν και Μέλλον» Νίκου Ανουσάκη, παρουσία πολλών στελεχών της.

Ο Νίκος Ανουσάκης έδωσε εμφανίσθηκε πιο ώριμος από ποτέ δίνοντας το στίγμα της πολιτικής στρατηγικής της παράταξής του και παρουσιάζοντας βασικά σημεία του προγράμματός του.

Τόνισε ότι είναι ντροπή που στην Κεφαλονιά δεν υπάρχει ΜΕΘ (Μονάδα Εντατικής Θεραπείας) την ώρα που στην αναλογική πληθυσμιακά Ζάκυνθο λειτουργεί κανονικά, δεσμεύθηκε ότι επί της δικής του Δημοτικής Αρχής θα «κλειστούν» εκ νέου συμφωνίες με αεροπορικές εταιρίες για την έλευση τουριστών, δήλωσε ότι πρέπει να γίνει επικαιροποίηση των ΖΟΕ (Ζώνες Οικιστικού Ελέγχου) καθώς έχουν δεκαετίες από την αρχική εφαρμογή τους και πλέον έχουν διαφοροποιηθεί οι ανάγκες.

Παράλληλα επιτέθηκε στον νυν δήμαρχο Θεόφιλο Μιχαλάτο λέγοντας πως όσοι τον ακολουθούν σε μεγάλο βαθμό είναι οικονομικά εξαρτημένοι από αυτόν (υπάλληλοι των επιχειρήσεών του, προμηθευτές των καταστημάτων του κ.ο.κ. ) ενώ αντίθετα τα στελέχη του δικού του συνδυασμού τον επιλέγουν με καθαρά πολιτικά κριτήρια όπως επίσης κατέστησε σαφές πως πρέπει να τεθεί «φρένο» και μέτρο στην πλεονεξία του ολιγάρχη δημάρχου Αργοστολίου που θέλει να ελέγχει και την οικονομική και την κοινωνική ζωή και να τους «πνίξει» όλους.

Τέλος καυτηρίασε την στάση των παλαιών πολιτικών του συνεργατών στην στην εναπομείνασα «ΙΣΧΥΡΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ» λέγοντας χαρακτηριστικά πως «όσο κρύβονται καίγονται πολιτικά γιατί ο κόσμος βλέπει την αδράνεια τους» όπως και «τώρα που έφυγε η δική του ομάδα οι εναπομείναντες στην ΙΣΧΥΡΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος της αντιπαράθεσης με την Δημοτική Αρχή Μιχαλάτου αφού νομίζουν πως κάνουν πολιτική με το να βάζουν καρδούλες στο Facebook και το να νοσταλγούν τα ωραία Καρναβάλια που γινότανε επί της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Εμείς είμαστε οι πολιτικά «κομάντο» και αυτοί η «ελαφρά ταξιαρχία», είπε ο κύριος Ανουσάκης λέγοντας πως «οι κομάντο κερδίζουν χωρίς την ελαφρά ταξιαρχία ενώ η ελαφρά ταξιαρχία δεν μπορεί να σταθεί μόνη της κι αφανίζεται».

Πάντως σημείωσε με έμφαση ότι έχει δημιουργηθεί πλέον μία τελείως καινούργια παράταξη στην οποία μετέχουν στελέχη της παλαιάς «ΙΣΧΥΡΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ», πολιτικοί αντίπαλοι της στα παρελθόν αλλά και εντελώς νέα πρόσωπα οπότε τον απασχολεί μόνο το μέλλον και δεν κάνει «πολιτικά μνημόσυνα» ούτε «κολλάει στο παρελθόν» σε αντίθεση με άλλους.

Στην συνέντευξη Τύπου δίπλα στον Νίκο Ανουσάκη ήταν η «σιδηρά κυρία» Αθήνα Αυγουστάτου, ο δικηγόρος Μάκης Παπαναστασάτος, ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Παπαδάτος, ο πρώην πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Γιώργος Τζωρτζάτος, ο πρώην λιμενάρχης Γιώργος Καλιτσουνάκης, ο κεφαλλονίτης δικηγόρος Αθηνών Σπύρος Ράνος, ο πρώην αντιδήμαρχος Λειβαθούς Ανδρέας Μαρκαντωνατος, η δικηγόρος Μέμη Θεοδωρακάτου, ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Αντώνης Γεωργόπουλος, η δικηγόρος Πέρυ Ξυδιά, η θεολόγος Κατερίνα Αλεξανδρή, ο πρώην πρόεδρος του Εμποροεπαγγελματικου Συλλόγου Κεφαλονιάς Μιχάλης Μαρκάτος, ο νυν ταμίας του Εμποροεπαγγελματικου Συλλόγου Μενέλαος Τουμαζάτος, οι επαγγελματίες Γιάννης Βασιλόπουλος και Μάκης Αραβαντινός, ο παλιός δημοσιογράφος Μιλτιάδης Γεωργάτος, ο καθηγητής Μάκης Λώλος κ.ά.

Συμβολικά και για να δείξουν την ηθική τους υποστήριξη στην παράταξη Ανουσάκη έδωσαν το παρόν οι δημοτικοί σύμβουλοι Ληξουρίου Αλέξης Μοσχονάς και Σάμης Παναγής Κοκκόλης.

Η έκπληξη της βραδιάς ήταν η παρουσία του πρώην προέδρου της Διαδημοτικής Διονύσης Κοκόσης, που ξεκαθαρίσθηκε πως δεν είναι μέλος της παράταξης Ανουσάκη αλλά ότι παρακολουθεί τις σχετικές διεργασίες και τις εξελίξεις κι ότι έχει ανοίξει εποικοδομητικός πολιτικός διάλογος μαζί του.

Ε.Σ.