Είναι Κράτος αυτό; (Αποκλειστικό για μικρά παιδιά)

Γράφει ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΑΓΓΕΛΑΤΟΣ
τ. Δήμαρχος

ΠΗΓΑ προ ημερών στο φορολογικό μου για να συντάξουμε τη δήλωση, να υποβληθεί στην Εφορία εμπρόσθεμα, όπως οφείλει κάθε νομοταγής πολίτης Ελλην, για να συντελέσει με το μερίδιό του στην περαιτέρω ανάπτυξη της Χώρας, ανεξάρτητα αν δεν του έχει μείνει χρήμα ούτε για τα προς τα ζην…

Καθήσαμε σχεδόν μιά ώρα σε συνεργασία, τακτοποιήθηκαν όλα και στο τέλος μου λέει:

➤ Είμαστε έτοιμοι. Δώσε μου τις αποδείξεις σε γιατρούς και στα φάρμακα, για να βγάλω την έκπτωσή σου!

  • Δεν μου είχες ζητήσει πως χρειάζονται. Πρέπει να πάω στο σπίτι μου, να τις βρω. Πράγματι γύρισα. Βρήκα το φάκελο. Τις ξεχώρισα, τις άθροισα σε αριθμομηχανή, γύρισα και του τις παρέδωσα. Εκείνος, μόλις τις είδε τρόμαξε και χάρηκε… Κύριε Μιχάλη, μου λέει, με αποδείξεις 1709 Ε θα έχεις μεγάλη έκπτωση. Θα κάμω απλώς έναν έλεγχο, δια παν ενδεχόμενο. Γνωρίζει ο άνθρωπος, πως το μυαλό μου χάνει στροφές στον …ανήφορο!

➤ Τι είν’ αυτά που μου φέρατε; Μου λέει. Με κοροϊδεύετε; Οι περισσότερες, το 95% αφορούν πληρωμές σε αμοιβές κτηνιάτρων στειρώσεις γάτων και σκύλων, φάρμακα ζώων για παράσιτα, ψύλλους και τσιμπούρια.

  • Εεεε. Και λοιπόν; Τι τρέχει δεν πιάνονται αυτές;

➤ Μιλούμε για ανθρώπους κ. Μιχάλη. δεν το καταλαβαίνετε ή θέλετε να παίξετε;

  • Γιατί σε παρακαλώ; Τα ζώα αυτά, 4 γάτες + 1 σκύλος, δεν είναι μέλη της Οικογένειάς μου; Δεν μένουν, δεν κοιμούνται, δεν τρώνε σπίτι μου; Εχουν καμιά κρατική προστασία για να εξαιρούνται; ‘Η μήπως ταϊζονται απ’ τη γειτονιά; Σε παρακαλώ πρόσεξε. Φοβούμαι πως δεν έχεις ενημέρωση…

➤ Λυπούμαι, αλλά για να τελειώνουμε, θα πάρω στο τηλέφωνο συνάδελφο, αλλά θα του πείτε εσείς το θέμα. Δεν μπορώ εγώ να εκτεθώ.

Πράγματι, μου δένει τ’ ακουστικό. Του εξήγησα και μου απαντάει: «Εχει συνταχθεί από την Επιτροπή Ζώων σχετικό νομοσχέδιο αφ’ ης ανέλαβε την Κυβέρνηση η Εταιρία ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αλλά δεν πήγε ακόμη στη Βουλή για να ψηφιστεί. Παίρνει συνεχείς αναβολές. Επομένως -μέχρι εφέτος-, δεν έχετε ζωοεκπτώσεις… Εγώ φυσικά επέμενα ισχυριζόμενος πως κι αυτός έχει άγνοια! Μετά λέω στο φορολογικό μου. Εγώ θυμάμαι, το άκουσα προ ετών στη Βουλή από τον τότε βουλευτή του ΛΑΟΣ κ. Αστέριο Ροντούλη, να αποκαλεί την τότε Κυβέρνηση και βουλευτές της «γομάρια» και κανείς τους δεν διαμαρτυρήθηκε. Απεδέχθησαν, δηλαδή, τον ευεργετικό τίτλο και γι’ αυτό έχουνε τόσες και τόσες απαλλαγές φόρων!

Μήπως μπαίνουνε στη μέση πολιτικά; Μήπως τα ζωάκια μου πληρώνουν δικές μας αμαρτίες κι έχουν χαρακτηριστεί «Δεξιά», οπότε θα πληρώσω άδικα; Τι φταίνε αυτά τα μικροπλάσματα που τ’ αγκαλιάζουμε, τα φιλούμε και τα βάζουμε στο κρεβάτι μας; Ααααχ. γι’ αυτό σας λέω «Δεν υπάρχει σ’ αυτό το Κράτος τίποτε όρθιο». Γνωρίζετε Κυβερνήτες μας, υποκριτές     Φαρισαίοι, ψεύτες. πόσο θα σας ανεχθούμε ακόμη; Πόσο θα σας υπομένουμε;

«Πρέπει να κάνουμε υπομονή για τα παρόντα, και να έχουμε το θάρρος για τα μέλλοντα» ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ.

ΥΓ.

Αν, παιδιά μου, το διαβάσετε προ του βραδινού σας ύπνου, θα δείτε σίγουρα ευχάριστα και πολλά όνειρα με χαρούλες και ζωάκια. Και όχι με ανθρώπους!