“Είναι πραγματικός φίλος της Ιθάκης ο διευθυντής του Πρωθυπουργικού γραφείου”

Συναντήσεις με την Υφυπουργό Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη και τον Γενικό Γραμματέα Πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη, είχε, χθες, στην Αθήνα, ο Δήμαρχος Ιθάκης, Διονύσης Στανίτσας.

«Είχαμε αποστείλει έγγραφη επιστολή προς την Υφυπουργό Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, στην οποία γνωστοποιούσαμε τις μεγάλες ανάγκες του νησιού μας», σημειώνει σε ανακοίνωση που εξέδωσε. Ο δήμαρχος, μάλιστα, ενημέρωσε για τις θετικές εξελίξεις που προέκυψαν έπειτα από αυτές τις συναντήσεις.

«Σημειώναμε ότι ο δήμος μας, στα πλαίσια των δυνατοτήτων του, προσπαθεί να συντηρεί και να επισκευάζει τις σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων του νησιού με σκοπό να προσφέρει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες στους μαθητές του», αναφέρει ο Δήμαρχος και συνεχίζει: «Ζητούσαμε την επιχορήγηση του Δήμου για να μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε τις φθορές που υπέστη το κτίριο που στεγάζει το Δημοτικό Σχολείο Βαθέως μετά την εμφάνιση του ακραίου καιρικού φαινομένου «Ιανός».

«Πραγματικός φίλος της Ιθάκης ο Δημητριάδης»

Στη συνέχεια ο κ. Στανίτσας επισημαίνει τα θετικά αποτελέσματα: «Με μεγάλη μου χαρά συναντήθηκα με τον Γενικό Γραμματέα του Πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη, ο οποίος μου ανακοίνωσε πως με ενθάρρυνση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας θα πραγματοποιηθούν οι όποιες εργασίες χρειαστούν τα κτίριά μας για να μπορέσουν τον Σεπτέμβριο να υποδεχτούν, καταλλήλως, τα παιδιά μας και ξεκινάμε από βδομάδα τα έργα. Ευχαριστώ θερμά τον κ. Δημητριάδη για τη συνδρομή του, αποδεικνύεται εμπράκτως και για δεύτερη φορά ότι είναι πραγματικός φίλος της Ιθάκης».

Τέλος, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την κυρία Ζαχαράκη για τη συμβολή της: «Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην Υφυπουργό, Σοφία Ζαχαράκη, που άμεσα ανταποκρίθηκε στις ανάγκες μας, με τη φροντίδα της έγινε η προώθηση του θέματος και η συνεργασία της στην έκβαση υπήρξε καθοριστική. Άλλωστε, πάντα, το πρώτο βήμα είναι το πιο σημαντικό», καταλήγει ο δήμαρχος Ιθάκης στην ανακοίνωσή του προσθέτοντας πως στη συνάντηση ήταν παρών και ο δημοτικός σύμβουλος και υπεύθυνος Τουρισμού Κων/νος Καραβίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή του:

Συνάντηση στο Μαξίμου με τον Γενικό Γραμματέα του Πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη την Τρίτη 27 Ιουλίου.

Είχαμε αποστείλει έγγραφη επιστολή προς την Υφυπουργό Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, στην οποία γνωστοποιούσαμε τις μεγάλες ανάγκες του νησιού μας.

Σημείωναμε ότι ο δήμος μας, στα πλαίσια των δυνατοτήτων του, προσπαθεί να συντηρεί και να επισκευάζει τις σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων του νησιού με σκοπό να προσφέρει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες στους μαθητές του.

Ζητούσαμε την επιχορήγηση του Δήμου για να μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε τις φθορές που υπέστη το κτίριο που στεγάζει το Δημοτικό Σχολείο Βαθέως μετά την εμφάνιση του ακραίου καιρικού φαινομένου «Ιανός».

Με μεγάλη μου χαρά συναντήθηκα με τον Γενικό Γραμματέα του Πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη στο Μαξίμου ο οποίος μου ανακοίνωσε πως με ενθάρρυνση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας θα πραγματοποιηθούν οι όποιες εργασίες χρειαστούν τα κτίριά μας για να μπορέσουν τον Σεπτέμβριο να υποδεχτούν, καταλλήλως, τα παιδιά μας και ξεκινάμε από βδομάδα τα έργα.

Ευχαριστώ θερμά τον κ. Δημητριάδη για τη συνδρομή του, αποδεικνύεται εμπράκτως και για δεύτερη φορά ότι είναι πραγματικός φίλος της Ιθάκης.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην Υφυπουργό, Σοφία Ζαχαράκη, που άμεσα ανταποκρίθηκε στις ανάγκες μας, με τη φροντίδα της έγινε η προώθηση του θέματος και η συνεργασία της στην έκβαση υπήρξε καθοριστική. Άλλωστε, πάντα, το πρώτο βήμα είναι το πιο σημαντικό.

Στην συνάντηση παρών ήταν και ο δημοτικός σύμβουλος και υπεύθυνος Τουρισμού Κων/νος Καραβίας

Συνεχίζουμε…..