Είσαι άρρωστος, ή μήπως είσαι θυμωμένος, ή;

Γράφει ο ΠANAΓHΣ METAΞATOΣ
Πρόεδρος Eνωσης Aγροτουρισμού Iονίου, Aντιπρόεδρος ΣEAΓE, Mέλος Δ.Σ. ΣEEΔΔE, Kαθηγητής της Mεθόδου SILVA

Τον διάσημο ογκολόγο Carl Simonton*, Δ/ντου του Συμβουλευτικού και Ερευνητικού Κέντρου Καρκίνου στο Ντάλλας του Τέξας συνάντησα για πρώτη φορά σε ένα παγκόσμιο συνέδριο της Μεθόδου Σίλβα στο Λαρέντο (γενέτειρα του Χοσέ Σίλβα) του Τέξας στην αρχή της δεκαετίας του 80..

Μου έκανε εντύπωση γιατί η σκέψη του ήταν πολύ πρωτοποριακή μια και αναγνώριζε από τότε τον ψυχολογικό παράγοντα, σαν βασική αιτία στη δημιουργία αλλά και στην αποκατάσταση της υγείας του καρκινοπαθούς.

Δήλωνε μάλιστα ξεκάθαρα ότι οι τεχνικές χαλάρωσης και θεραπείας της Μεθόδου Σίλβα είναι τα πλέον αποτελεσματικά εργαλεία που πρότεινε στους ασθενείς του.

Hταν βέβαιος ότι ο καρκινοπαθής μπορούσε αν ενημερωνόταν σωστά και εγκαίρως, να αντιληφθεί τη δική του ασυνείδητη συμμετοχή στην δημιουργία του προβλήματος του, αλλά και στη θεραπεία του, μόλις αντέστρεφε τη στάση του.

Όλα αυτά τα χρόνια (40) της διδασκαλίας της Μεθόδου, γνώρισα πολλά άτομα που είχαν έλθει να παρακολουθήσουν τα μαθήματα παρακινούμενα από τον γιατρό τους, που δέχονταν τη συμβολή της πνευματικής στάσης στη θεραπεία.(χαλάρωση,θετικοί προγραμματισμοί, προσευχή, συγχώρηση,συναισθηματική ισορροπία.)

Καθώς συζητούσα με τους ανθρώπους αυτούς, διεπίστωνα ότι όλοι είχαν ”θάψει” βαθιά μέσα τους αρνητικά συναισθήματα (θυμό,μίσος κ.α.) για κάποιον που θεωρούσαν υπεύθυνο για κάτι κακό που τους είχε συμβεί, ιδιαίτερα στην παιδική ηλικία.

Αυτό το αρνητικό συναίσθημα λειτουργούσε σαν δηλητήριο μέσα τους κάθε φορά που ερχόταν στη σκέψη τους το συγκεκριμένο άτομο ή γεγονός.

Με τις τεχνικές χαλάρωσης αλλά και την επίγνωση πια, πως προκαλούσαν άθελα τους ζημιά στον εαυτό τους, άρχιζαν να αποκαθιστούν την ισορροπία στον ψυχισμό τους και το ανοσοποιητικό τους σύστημα μπορούσε να αποκαταστήσει την κυτταρική λειτουργία.

Η Μέθοδος πλέον είναι επιβεβαιωμένη αφού διδάσκεται σε 62 πανεπιστήμια σε 131 χώρες σε 47 διαφορετικές γλώσσες και θεωρείται ιδανική συμπληρωματική θεραπεία,αλλά και βασικό πρακτικό βήμα για προσωπική ανάπτυξη και εξέλιξη.

Το σημαντικό της ατού είναι ότι, όλοι μπορούν να την εφαρμόσουν γιατί είναι απλή. Δεν είναι απαραίτητο να ξέρει κάποιος πως λειτουργεί ο εγκέφαλος ή το ανοσοποιητικό του σύστημα. Αρκεί να ακολουθήσει τις νοητικές ασκήσεις χαλάρωσης και να επιμείνει στην εφαρμογή τους. Τα υπόλοιπα (ίαση) θα ακολουθήσουν.

Η Μέθοδος δεν έχει δογματικές, θρησκευτικές ή φιλοσοφικές θέσεις, γιαυτό μπορεί να εφαρμοσθεί ανεξάρτητα από τις πεποιθήσεις και τα πιστεύω κάποιου. Χρειάζεται να διαθέσει μόνο δύο Σαββατοκύριακα για να ολοκληρώσει την εκπαίδευση και δεν είναι απαραίτητο να είναι συνεχόμενα. Γίνονται σεμινάρια στις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδος,

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα στο site www.silva,gr και στο YTUBE.

 

* Στο βιβλίο του ΓΙΝΕ ΞΑΝΑ ΚΑΛΑ εκδόσεις ΑΛΚΥΩΝ μπορείτε να μάθετε περισσότερα.