Είσαι πρωτοπόρος; Ανοίγεις το δρόμο για τους άλλους;

Γράφει ο ΠANAΓHΣ METAΞATOΣ
Πρόεδρος Eνωσης Aγροτουρισμού Iονίου, Aντιπρόεδρος ΣEAΓE, Mέλος Δ.Σ. ΣEEΔΔE, Kαθηγητής της Mεθόδου SILVA

Ενας άνθρωπος 46 ετών ονόματι ΤΖΌΣΟΥΑ ΚΟΠΕΡΣΜΙΘ συνελήφθη στη Ν. Υόρκη για απόπειρα να εισπράξει χρήματα από αδαείς και προληπτικούς ανθρώπους επιδεικνύοντας μια συσκευή που λέει ότι μεταφέρει την ανθρώπινη φωνή σε οποιαδήποτε απόσταση μέσω μεταλικών συρμάτων, ώστε να την ακούει εκείνος που ακούει στην άλλη άκρη. Ονομάζει το όργανο «τηλέφωνο» προφανώς σαν μια μίμηση της λέξης «τηλέγραφος» για να κερδίσει την εμπιστοσύνη εκείνων που ξέρουν την επιτυχία του τελευταίου οργάνου χωρίς να καταλαβαίνουν τις αρχές στις οποίες βασίζεται.

Καλά πληροφορημένοι άνθρωποι ξέρουν ότι είναι αδύνατον να μεταδοθεί η ανθρώπινη φωνή μέσω καλωδίων όπως γίνεται με τις τελείες και τις παύλες και τα σύμβολα του Κώδικα Μορς και ότι, αν ήταν δυνατόν να γίνει κάτι τέτοιο, δεν θα είχε καμιά πραγματική αξία.

Οι αρχές που συνέλαβαν τον εγκληματία, πρέπει να δεχτούν συγχαρητήρια και ελπίζουμε η τιμωρία του να είναι άμεση και κατάλληλη ώστε να χρησιμεύσει σαν παράδειγμα για άλλους ασυνείδητους συνωμότες που πλουτίζουν σε βάρος των συνανθρώπων τους.

Το τηλέφωνο όχι μόνο ήταν σωστό, αλλά και η σημερινή του εξέλιξη έδειξε πόσο σπουδαία ήταν τα πρώτα «βήματα» που όμως έκλεισαν τον ΚΟΠΕΡΣΜΙΘ στη φυλακή.

Λίγα χρόνια νωρίτερα ο Σάμιουελ Μορς ο εφευρέτης του ηλεκτρικού τηλέγραφου είχε κατηγορηθεί επίσης για τσαρλατανισμό. Η πρώτη του έκκληση στο Κογκρέσο για βοήθεια στην ανάπτυξη του τηλέγραφου απορρίφτηκε ορθά κοφτά. Ξόδεψε την περιουσία του και τέσσερα δύσκολα χρόνια μέχρι να εγκριθεί η εφεύρεση του.

Ένας άλλος τσαρλατάνος ήταν ο Θωμάς Έντισον. Χρειάστηκε δεκαπέντε χρόνια από το 1870 μέχρι το 1885 για να νικήσει την προκατάληψη των συμπατριωτών του και να τους πείσει να εγκαταστήσουν ηλεκτροφωτισμό.

Ο Ουίλιαμ Ράιντεγκεν, Γερμανός επιστήμονας που ανακάλυψε τις ακτίνες Χ ήταν ένας ακόμη τσαρλατάνος που δέχτηκε πολλές επικρίσεις στις εφημερίδες γιατί έλεγαν θα εισέβαλε στην ιδιωτική ζωή του μπουντουάρ με αόρατες ακτίνες.

Ο Γαλιλαίος Ιταλός αστρονόμος που χαρακτηρίζεται σήμερα »πατέρας της σύγχρονης επιστήμης» χαρακτηριζόταν τσαρλατάνος. Ρίχτηκε στη φυλακή σαν αιρετικός και βασανίστηκε ώσπου απαρνήθηκε τις επιστημονικές του πεποιθήσεις για να σώσει τη ζωή του.

Ο Τσαρλς Γκουντγήαρ που χάρισε στον κόσμο το βουλκανισμένο καουτσούκ, είναι ένας ακόμη διάσημος «τσαρλατάνος». Το χωρίς συμπάθεια κοινό τον χαρακτήριζε ανόητο και βλάκα. Πλλά από τα πειράματα του έγιναν στη φυλακή. Χωρίς κεφάλαια προτίμησε να πεθάνει σχεδόν από την πείνα, παρά να εγκαταλείψει την έρευνα του για καλύτερο καουτσούκ και τελικά πέτυχε.

Ένας άλλος τσαρλατάνος έλεγε ότι οι ντομάτες μπορούσαν να φαγωθούν σαν τροφή.

Το παιδικό καροτσάκι (αμαξάκι) το δημιούργησε ο Τσαρλς Μπάρτον. Η εφεύρεση του είχε τεθεί εκτός νόμου «σαν απειλή για την κυκλοφορία».

Οι Αμερικανικές εφημερίδες αρνήθηκαν να δημοσιεύσουν το γεγονός ότι στις 17 Δεκεμβρίου 1903 οι αδελφοί Ράϊτ είχαν κάνει να πετάξει ένα μηχάνημα βαρύτερο από τον αέρα. Οι αδελφοί πρόσφεραν στο υπουργείο πολέμου των Ηνωμένων Πολιτειών όλα τα δικαιώματα για την εφεύρεση, αλλά οι άντρες του Θείου Σαμ ήταν πολύ έξυπνοι για να πιαστούν κορόιδα. ‘Εξέχοντες επιστήμονες είχαν εξηγήσει ότι τα ιπτάμενα μηχανήματα ήταν κάτι αδύνατον και η επιστολή των αδελφών Ράϊτ μπήκε στο «αρχείο των ψώνιων». Ακόμη και μετά την αποδοχή της πραγματικότητος του ιπτάμενου μηχανήματος οι περισσότεροι άνθρωποι πίστευαν πως δεν θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στην πράξη. Μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο μόνο λίγοι αφοσιωμένοι πιλότοι κράτησαν ζωντανό το όνειρο της αεροπορίας, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μπορούσαν να αντιληφθούν την ανυπολόγιστη αξία των αεροπλάνων για την ανθρωπότητα.

Το αποκορύφωμα όλων αυτών ήταν η δήλωση του Γενικού Διευθυντή της ΙΒΜ «Δεν είναι απαραίτητο να έχουν όλοι οι άνθρωποι σπίτι τους ένα κομπιούτερ».

Οι φίλοι και οι γείτονες του Χοσέ Σίλβα τον κορόϊδευαν, οι επιστήμονες έλεγαν πως δεν ήξερε τι έλεγε, η κυβέρνηση έλεγε πως ο Ψυχοπροσανατολισμός δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί.

Υπάρχουν ακόμα σήμερα άνθρωποι που δεν πιστεύουν και είναι αποφασισμένοι να μην πιστέψουν ώστε να μην ερευνούν καν, αν και η Μέθοδος Σίλβα είναι απόλυτα εγγυημένη. Το γεγονός ότι διδάσκεται σε 135 χώρες σε 47 γλώσσες την έχουν παρακολουθήσει περισσότερα από 20 εκατομμύρια άνθρωποι, έχουν γραφεί περισσότερα από 150 βιβλία για αυτήν και χιλιάδες επιστημονικά άρθρα.

Ο ίδιος ο ιδρυτής της ανακυρρήχθηκε επίτημος καθηγητής σε 62 Πανεπιστήμια που ερευνήθηκε η Μέθοδος. Βραβεύτηκε από τον ίδιο τον Πάπα και από το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Σαγκρήαλ Φαουντέσιον σαν Dr Of Humanities. 

Σήμερα η τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της ιατρικής (ΕΠΙΓΕΝΝΕΤΙΚΗ) αναγνωρίζει τον Χοσέ ΣΊΛΒΑ στους πρωτοπόρους, δηλώνοντας μέσω του κορυφαίου εκπροσώπου της Ντήπακ Τσόπρα,

«Όσα υποστήριξε εδώ και 50 χρόνια ο Χ. Σίλβα επαληθεύονται από την σύγχρονη έρευνα».

Υπάρχει εύκολος τρόπος να μάθεις περισσότερα στο side www.silva.gr και στη σελίδα The Silva Method Greece στο F/B.

Ο Ουίνστον Τσώρτσιλ είπε σοφά: «Οι άνθρωποι σκοντάφτουν μερικές φορές πάνω στην αλήθεια, αλλά οι περισσότεροι σηκώνονται και φεύγουν τρέχοντας σαν να μην συνέβη τίποτε».

Η εκλογή είναι δική σου.