Εγκληματική αδιαφορία!

Γράφει ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΑΓΓΕΛΑΤΟΣ
τ. Δήμαρχος

Σας ερωτώ, αν γνωρίζετε πως υπάρχει άλλη χώρα στον Πλανήτη μας, που να αδιαφορεί τόσο για το φυσικό της πλούτο και να παραδίνεται, να εξαρτάται, να φθείρεται οικονομικά και να ενισχύει πάμπλουτες χώρες, που …ατυχώς έχουν άλλες καθυστερημένες αντιλήψεις! (Δηλαδή αγνούν τον Προοδευτικό Σοσιαλισμό) και εντοπίζω -από το ευρύτατο αυτό θέμα-, μόνο ένα σημείο, ένα κεφάλαιο!
Πρόσφατα, ο πρωθυπουργός μας εγκαινίασε τον Αγωγό ΤΑΠ, στη Θεσσαλονίκη. Κι έγινε μεγάλος ντόρος, τυμπανοκρουσίες και βεγγαλικά, από τα κέρδη τα οικονομικά που θα μας προκύψουν και θα συμβάλλουν τα μέγιστα στην ανάπτυξή μας, που ήδη έχει πάρει τον ανήφορο από τους εξωχώριους επενδυτές που έρχονται καθημερινά στη χώρα με αυξημένους ρυθμούς… Θα πάρουμε λοιπόν, φυσικό αέριο από το Αζερμπαϊτζάν, θα κρατήσουμε όσο θέλουμε και το άλλο θα το διοχετεύσουμε στην Ευρώπη!
Ωραία! Μπράβο σας μασκαράδες, εγκληματίες, παραμυθατζήδες της Ελληνικής Κυβέρνησης. Γιατί απαξιώνετε το δικό μας αέριο; Την εγχώρια παραγωγή; Αυτό που εξάγεται καθημερινά από την σχεδόν καθολική χρήση, υπό των Ελλήνων, όλων των παραγόμενων οσπρίων; Υπάρχει πιο φυσικό, πιο περιβαλλοντολογικό, πιο ποιοτικό από το ανθρώπινο, αφού περιέχει διοξείδιο του άνθρακα, βισμούθιο, θείον και τόσα άλλα ευγενή ευγενέστατα στοιχεία; Γιατί να πηγαίνει χαμένο, χαμένοι μασκαράδες; Πότε θα τιμήσει τουλάχιστον ένας πολιτικός εγκληματίας το εκτελεστικό απόσπασμα στο Γουδί; Και καλά, ας πούμε ότι την οικονομική απώλεια που υφιστάμεθα θα την καλύψουμε από άλλα ισοδύναμα, όπως έγινε με το ΕΚΑΣ και άλλα.
Το χειτότερο είναι πως το Αζερμπαϊτζάν -προκειμένου να μας συνδέσει την παροχή-, αξιοί την αλλαγή του ονόματος της Πατρίδος μας, με λέξη που λήγει σε …σταν! Θέλει -απ’ ό,τι φαίνεται-, αυτό το Κράτος να ηγηθεί μιας ομοσπονδίας που θα ισχυροποιηθεί τόσο στην Ασία, αλλά και στην Ευρώπη! Θα συμπεριλαμβάνει το Τζατζικιστάν, Τουρκμενιστάν, Καζακστάν, Κουρδιστάν, Κιρκιστάν, Oυζμπεκιστάν, Βελουχιστάν+…+ την Ελλάδα.
Ετσι η Χώρα μας θα πάψει πια μα λέγεται Greece, Grecia, Griehenland, κ.λπ.
O πρωθυπουργός μας θέλει να φέρει τη νέα μας ονομασία …στα μέτρα του! Θα προτείνει στο Κυβερνητικό Συμβούλιο η ονομασία μας να είναι «Μπουρδο(ε)Ελλαδιστάν».
Υ.Γ. (Κάτι ανάλογο): «Ανδρός πεσόντος, πάσα γυνή …πορεύεται».