Εγκρίθηκαν από το ΚΑΣ δύο μελέτες για το Μουσείο Σκλάβου

Την Παρασκευή 11 Μαρτίου συνεδρίασε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) του Υπουργείου Πολιτισμού και συζήτησε το Θέμα Εγκρισης της Μουσειολογικής και Μουσειογραφικής Μελέτης του Μουσείου Γεράσιμος Σκλάβος.

Από το Δήμο – και μέσω τηλεδιάσκεψης, συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Διονύσιος Μινέτος και ο γενικός γραμματέας του Δήμου Νίκος Φραντζής, ο οποίος σε σύντομη παρέμβασή του αναφέρθηκε στο Ιστορικό απόκτησης των Έργων του καλλιτέχνη, στη δωρεά της οικογένειας καθώς και στην προοπτική και τον τρόπο λειτουργίας του Μουσείου που επιδιώκει ο Δήμος Αργοστολίου.

Την παρουσίαση των μελετών έκαναν οι καθηγήτριες Πανεπιστημίου κ.κ. Όλγα Μεντζαφού και Σόνια Χαραλαμπίδου-Διβάνη, οι οποίες έχουν εκπονήσει και τις σχετικές μελέτες.

Τα μέλη του ΚΑΣ διατύπωσαν εγκωμιαστικά σχόλια για το περιεχόμενο των μελετών και συνεχάρησαν τόσο το Δήμο Αργοστολίου για την πρωτοβουλία του όσο και την Οικογένεια Σκλάβου για την προσφορά της.

Οι μελέτες εγκρίθηκαν Ομόφωνα και εκφράστηκε η ευχή σύντομα η Κεφαλονιά και η Χώρα -όπως ειπώθηκε- να αποκτήσουν το συγκεκριμένο Μουσείο και να αναδειχτεί όπως αρμόζει το έργο του μεγάλου καλλιτέχνη.

Η απόφαση του ΚΑΣ αποτελεί μία ακόμα επιτυχία και ένα σημαντικό βήμα στην εξέλιξη για την κατασκευή του έργου.

(ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ)