Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός της ΚΕΔΗΚΕ και η ανάπλαση της Πλατείας Βλαχάτων

Ο δήμαρχος Αλ. Παρίσης στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο

Ο προϋπολογισμός της ΚΕΔΗΚΕ εγκρίθηκε εκτός Ημερήσιας Διάταξης από την πλειοψηφία, στο χθεσινοβραδινό Δημοτικό Συμβούλιο, που έγινε στο Δημοτικό Θέατρο παρουσία του δημάρχου Αλέξανδρου Παρίση.

Την εισήγηση έκανε ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ Αγγελος Κωνσταντάκης, ο οποίος ανέφερε ότι στον προϋπολογισμό έγιναν κάποιες αυξομειώσεις.

Προστέθηκαν 3.000 Ε. στα «χριστουγεννιάτικα», μειώθηκαν κατά 7.000 Ε. οι κινηματογραφικές ταινίες, κατά 4.000 Ε. μειώθηκαν τα έξοδα συντήρησης του Κολυμβητηρίου, κατά 3.500 Ε. αυξήθηκαν τα έξοδα για γιρλάντες, τα οικοδομικά υλικά αυξήθηκαν από 14 σε 16.000 Ε., τα υδραυλικά αυξήθηκαν από 8,5 σε 11.000 Ε.

Πρώτο θέμα εκτός Ημερήσιας Διάταξης συζητήθηκε και εγκρίθηκε ομόφωνα η ανάπλαση της Πλατείας Βλαχάτων με ένταξη στο Πράσινο Ταμείο, προϋπολογισμού 205.000 Ε.

Επίσης τέθηκε και το θέμα της ενοποίησης του ΤΕΙ Μουσικών Οργάνων Ληξουρίου με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και οι φόβοι «απορρόφησής» του. Ο δήμαρχος είπε ότι για το θέμα της στήριξης του Τμήματος θα έχει σύντομα επαφές στην Αθήνα κι έτσι η συζήτηση του θέματος αναβλήθηκε για έκτακτο Δ.Σ.

◼︎ Η συνεδρίαση του Δ.Σ. συνεχιζόταν και μετά την εκτύπωση του «Η».