Εδώ δεν μεγαλώνουμε ποτέ

Γράφει ο ΔHMHTPHΣ ΣIMΩTAΣ
Xρηματιστηριακός

Φτάνουμε… αισίως στο τέλος του 2015. Γράφω “αισίως”, γιατί πετύχαμε, σαν Λαός, το όνειρο να μας Κυβερνήσει, επιτέλους, μια Κυβέρνηση της “Αριστεράς”. Καταφέραμε, με την γροθιά… υψωμένη, να πετάξουμε από το προσκήνιο τα κόμματα της διαφθοράς και να φέρουμε στην εξουσία το κόμμα του… Λαού! Ως δια μαγείας, λύθηκαν όλα τα προβλήματά μας! Και όχι μόνο! Νιώσαμε υπερήφανοι και επιτέλους είδαμε την… “ελπίδα να έρχεται”!

Όχι, δεν μας πτοεί το γεγονός ότι συγκυβερνά μια υπερ-συντηριτική, ακροδεξιά παράταξη. Δεν μας πτοεί το γεγονός ότι, ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είναι ένας άνθρωπος που διετέλεσε ως βασικό στέλεχος στις προηγούμενες Κυβερνήσεις και μάλιστα έβαλε τα “θεμέλια” για την ψηφοθηρική υπερδιόγκωση του Δημοσίου τομέα. Δεν ενοχληθήκαμε με την απόφαση ιδιωτικοποίησης, σε… “εξευτελιστικές τιμές”, τόσο των αεροδρομίων μας, όσο και πληθώρας άλλων περιουσιακών μας στοιχείων! Δεν μας πειράζει η ιδιωτικοποίηση, μέσω των επικείμενων αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου, των Ελληνικών Τραπεζών. Δεν συγκινηθήκαμε από την λανθασμένη διαχείριση του μεταναστευτικού. Ούτε τα “capital controls” μας “άγγιξαν”, με τα όποια καταστρεπτικά τους αποτελέσματα, ενώ ταυτόχρονα μάθαμε ότι ήταν καθαρά δική μας… “υπερήφανη” επιλογή! Η πρώτη κατοικία, απ’ ότι φαίνεται, χάνει την… αίγλη της και με βήματα γοργά, πέφτει στα χέρια “τοκογλύφων” και “κερδοσκόπων”!

Η μεγάλη επιτυχία δε, είναι η περεταίρω, ραγδαία αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης του συνόλου των Πολιτών αυτής της Χώρας. Φορολογική επιβάρυνση ακόμα και των ανέργων, “for the greater good”, που λένε και οι φίλοι μας οι Άγγλοι, με την ανοχή όλων μας, αφού σίγουρα είναι μια κίνηση… “αλληλέγγυα”! Ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία, η ανάδειξη της χρόνιας φιλίας μας με τους συνΕυρωπαίους! Η “go back Merkel”, έγινε η σπουδαία φίλη μας Κυρία Μέρκελ! Επιτυχία και η ανάδειξη… “ιδιαίτερων” ικανοτήτων, συγκεκριμένων δημοσίων υπαλλήλων, σε θέσεις άπιαστες για τον κοινό άνθρωπο!

Άλλος ένας λόγος να νιώθουμε υπερήφανοι, είναι η διατήρηση του ΕΝΦΙΑ! Του αριστερού τέτοιου βεβαίως βεβαίως, που έχει άλλο πρόσωπο, πιο… αγγελικό, από εκείνον της επαράτου δεξιάς! Για το 3ο και αριστερό μνημόνιο, ούτε λόγος! Καταφέραμε και… ξεσκίσαμε τα προηγούμενα τέτοια, όπως υποσχεθήκαμε, και υπογράψαμε ένα τεράστιο, ακόμα μεγαλύτερο, πάντα με βάση την… μεγαλοσύνη μας! Όσον αφορά το τόσο σοβαρό ζήτημα του “μαύρου στην οθόνη μας”, σταθήκαμε στο ύψος μας, επαναλειτουργώντας την… παγκοσμίου φήμης ΕΡΤ!

Δεν ξεχάσαμε δε, να φανούμε αμερόληπτοι και συνεπείς στους ελέγχους, “φέροντες” στην επιφάνεια, παραλήψεις και παρατυπίες/παρανομίες, στελεχών της Κυβέρνησής μας! Όχι, που δεν θα είχαν και οι δικοί μας την… τιμητική τους!

Όλα αυτά και πολλά άλλα, που δεν μπορώ να συμπεριλάβω σε λίγες μόνο γραμμές, μας έκαναν, επιτέλους, να νιώσουμε υπερηφάνεια για την… “παιδική” τόλμη να σταθούμε απέναντι στο Καπιταλιστικό σύστημα, αυτό της… “εξαθλίωσης των Λαών”! Και σε ανώτερα λοιπόν!!

ΥΓ. Θυμήθηκα νωρίτερα, ένα τραγούδι των “Descendents” (σε διασκευή των Ramones), με τίτλο: “I don’t want to grow up”. Πιστεύω ότι μας ταιριάζει απόλυτα!