Εδώ και τώρα Δημοτικό Συμβούλιο για την Υγεία, λέει ο Νίκος Ανουσάκης

Ν. Ανουσάκης

Eπιστολή για ανάγκη άμεσης συζήτησης για τα προβλήματα του Νοσοκομείου στο Δημοτικό Συμβούλιο ενώπιον της τοπικής ηγεσίας για την χάραξη κοινής στρατηγικής για την Υγεία, απέστειλαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Νίκος Ανουσάκης και Νίκος Παπαδάτος στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Νίκο Βαλλιανάτο. Η επιστολή αναφέρει τα ακόλουθα:

ΠΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΑΙΤΗΣΗ

Ανουσάκη Νικολάου του Κωνσταντίνου,  Δημοτικού Συμβούλου Δήμου Αργοστολίου

Παπαδάτου Νικολάου του Γάσπαρη,  Δημοτικού Συμβούλου Δήμου Αργοστολίου

ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΟ Δ.Σ.  ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΜΕΓΑΛΟ ΑΣΘΕΝΗ», ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ, ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΟΥ, ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ, ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΑΜΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΙΘΑΚΗΣ.

Είναι γεγονός ότι το Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας αντιμετωπίζει χρόνια προβλήματα σε σχέση με τη λειτουργικότητά του και την αποτελεσματικότητά του ως προς την ζωτικής σημασίας αποστολή του, ήτοι την ιατρική  περίθαλψη των μόνιμων κατοίκων αλλά και των επισκεπτών του νησιού.

Παράλληλα είναι επίσης γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα η κατάσταση έχει επιδεινωθεί και είναι χαρακτηριστική η από 22/1/2021 ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Κεφαλονιάς η οποία αναφέρεται ξεκάθαρα και χωρίς περιστροφές «σε ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΚΕΝΑ σε παθολόγους , αναισθησιολόγους, πνευμονολόγους και νοσηλευτικό προσωπικό.

Είναι λοιπόν αναγκαίο περισσότερο από ποτέ η χάραξη στρατηγικής των νησιών μας (Κεφαλονιάς και Ιθάκης) για την άμεση στήριξη και  αναβάθμιση του       Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς και φυσικά ο μητροπολιτικός Δήμος Αργοστολίου επιβάλλεται να αναλάβει χωρίς καμία καθυστέρηση τη σχετική πρωτοβουλία.

Εάν όλοι οι φορείς συμφωνήσουν και υπάρξει ενιαία «γραμμή» μπορούμε σίγουρα να επιτύχουμε την ίδρυση αυτοτελών ΤΕΠ (Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών) αλλά και ΜΕΘ (Μονάδα Εντατικής Θεραπείας) ή έστω ΜΑΦ ( Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας) μέχρι να συσταθεί ΜΕΘ.

Στα πλαίσια αυτά κ. Πρόεδρε ζητούμε να θέσετε ως πρώτο θέμα στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο  τη χάραξη κοινής στρατηγικής για την Υγεία στο Νομό μας προσκαλώντας σε αυτό το Βουλευτή Κεφαλονιάς και Ιθάκης, την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, το Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς, την Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Κεφαλονιάς και τους Δημάρχους Ληξουρίου, Σάμης, Ιθάκης και αν τα παραπάνω θεσμικά πρόσωπα δεν μπορούν να παραστούν κατά την ημερομηνία του επόμενου Δημοτικού Συμβουλίου να κανονίσετε σε συνεννόηση μαζί τους ώστε να λάβει χώρα έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου σε ημερομηνία που θα μπορούν άπαντες να παρευρεθούν.

Αργοστόλι, 30/9/2021
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Δήμου Αργοστολίου
Νίκος Ανουσάκης
Νίκος Παπαδάτος