ΕΙΗΕΕ: Ενίσχυση δημοσιότητας και διαφάνειας στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο

Ο Πρόεδρος της ΕΙΗΕΕ Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος

ENΩΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ 

ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Βησσαρίωνος 4 – Αθήνα Τ.Κ. 106 72

18/12/22

ΑΡ.ΠΡΩΤ. 25/22

Ψηφίστηκε επί της αρχής στην αρμόδια Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης & Δικαιοσύνης το νομοσχέδιο για  την «Ενίσχυση δημοσιότητας και διαφάνειας στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο» που εισάγεται στην Ολομέλεια προς ψήφιση σε μία συνεδρίαση την Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου και ώρα 10.00.

Πιστή στις αρχές και τις αξίες της η Ένωση Ιδιοκτητών Ημερήσιων Επαρχιακών Εφημερίδων προσήλθε την περ. Τρίτη στον θεσμικό διάλογο της ακρόασης φορέων στο Κοινοβούλιο, με θέσεις και παρατηρήσεις σε μια προσπάθεια περαιτέρω ενίσχυσης της διαφάνειας στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, όπως επιχειρείται από το νομοσχέδιο που κατατέθηκε από την κυβέρνηση.

Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο πρόεδρος Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος το παρόν νομοσχέδιο, επιχειρεί να ρυθμίσει το άναρχο περιβάλλον που γιγαντώθηκε παρασιτικά εις βάρος των υγειών επιχειρήσεων Τύπου. Σε αυτή τη κατεύθυνση η σύσταση του Ηλεκτρονικού Μητρώου και η θέσπιση κριτηρίων λειτουργίας σάιτ και ιστοσελίδων βρίσκουν απόλυτα σύμφωνα τα μέλη της ΕΙΗΕΕ.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΙΗΕΕ κατά την ακρόαση στην Επιτροπή, η Ένωσή μας εκπροσωπώντας περιφερειακές και τοπικές εφημερίδες απ`όλη τη χώρα, συμφωνεί με τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου που είναι στην κατεύθυνση υγιούς ανταγωνισμού για τις επαρχιακές εφημερίδες που εντάσσονται στο Μητρώο, κατοχυρώνοντας τα δικαιώματα στις κρατικές δημοσιεύσεις.

*Στο κάτωθι link μπορείτε να παρακολουθήσετε την συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης & Δικαιοσύνης και τις τοποθετήσεις του προέδρου Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλου

https://www.hellenicparliament.gr/Vouli-ton-Ellinon/ ToKtirio /Fotografiko-Archeio/ #cd75 8a66-fbb0-4d f0-9aea-af6b00b74070