Εικόνα Αποκάλυψης: Κάηκαν αγκαλιά με τα παιδιά τους στην Αργυρή Ακτή στο Μάτι. Τουλάχιστον 26 νεκροί σε χωράφι κοντά σε ταβέρνα

Σοκ: Τουλάχιστον 26 νεκροί σε χωράφι, κοντά σε ταβέρνα – Νεώτερες πληροφορίες ανεβάζουν τον αριθμό των θυμάτων στο σημείο στα 30 – Προσπάθησαν να σωθούν από τις φλόγες τρέχοντας προς τη θάλασσα αλλά εγκλωβίστηκαν από τις φλόγες σε ένα χωράφι – Δήμαρχος Ραφήνας: Οι νεκροί ξεπερνούν τους 60

Αντιμέτωποι με εικόνες αποκάλυψης ήρθαν λίγο πριν από τις οκτώ το πρωί της Τρίτης οι διασώστες στην περιοχή της Αργυρής Ακτής, στο Μάτι: Σε ένα χωράφι, κοντά σε ταβέρνα της περιοχής και στη θάλασσα, εντόπισαν νεκρούς τουλάχιστον 26 ανθρώπους: Οικογένειες ολόκληρες, μανάδες νεκρές με τα νεκρά παιδιά στην αγκαλιά τους εντοπίσθηκαν στο χωράφι. Οι άνθρωποι αναζητούσαν σωτηρία προς τη  θάλασσα, αλλά ο πύρινος όλεθρος τους εγκλώβισε.

Καθώς αρχίζει να ξεκαθαρίζουν οι συνθήκες, όλα δείχνουν ότι οι απελπισμένοι άνθρωποι αρχικά κινήθηκαν προς τα αυτοκίνητά τους, τα οποία όμως παραδόθηκαν στις φλόγες. Όταν είδαν ότι δεν υπήρχε οδός σωτηρίας από εκεί, στράφηκαν προς τη θάλασσα. Ωστόσο, στο σημείο η στεριά καταλήγει σε γκρεμό….

Λίγα λεπτά πριν τις 12.30 το μεσημέρι ένας ακόμη άνθρωπος ανασύρθηκε νεκρός μέσα από τα αποκαϊδι του αυτοκινήτου του: Δεν είχε γίνει αντιληπτός έως εκείνη την ώρα. Ταυτόχρονα, ο δήμαρχος Ραφήνας Ευάγγελος Μπουρνούς δήλωσε ότι ο αριθμός των νεκρών έχει ήδη ξεπεράσει τους 60…


Δείτε βίντεο:  Εικόνα Αποκάλυψης: Κάηκαν αγκαλιά με τα παιδιά τους – Δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου: Ο αριθμός των νεκρών μπορεί να είναι τριψήφιος

Εικόνα Αποκάλυψης: Κάηκαν αγκαλιά με τα παιδιά τους - Ο αριθμός των νεκρών μπορεί να είναι τριψήφιος
Τουλάχιστον 24 άνθρωποι εντοπίσθηκαν νεκροί κοντά σε ταβέρνα στην Αργυρή Ακτή

Αυτή την ώρα, συγγενείς αγνοουμένων μεταβαίνουν στο χωράφι της φρίκης προκειμένου να διαπιστώσουν αν οι άνθρωποί τους βρίσκονται μεταξύ των θυμάτων που εντοπίσθηκαν εκεί.  Αυτό που οδήγησε τους διασώστες να επικεντρώσουν τις έρευνές τους στο συγκεκριμένο σημείο ήταν τα δεκάδες καμμένα αυτοκίνητα που είχαν βρει νωρίτερα κοντά στην ταβέρνα.

Την είδηση για τον εντοπισμό «πολλών νεκρών» μετέφερε στην τηλεόραση του Σκάι ο αντιδήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου Γιάννης Κοκόλης κάνοντας λόγο «για πάνω από είκοσι». Στη συνέχεια, ο διασώστης Βασίλης Ανδριόπουλος έκανε λόγο για την πρώτη καταμέτρηση των θυμάτων, που κατά τη μαρτυρία του, ανέρχονται σε 26. Όμως, δυστυχώς, πληροφορίες που έρχονται λίγα λεπτά πριν από τις οκτώμισι το πρωί ανεβάζουν ακόμη περισσότερο τον αριθμό των νεκρών- μιλούν για 30.

Σύμφωνα με τον έως τώρα επίσημο, συνολικό, απολογισμό των νεκρών που ανακοίνωσε η εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Σταυρούλα Μαλλίρη, τα θύματα ανέρχονται σε 50.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του διασώστη, οι περισσότεροι νεκροί έχουν εντοπιστεί σε ένα οικόπεδο. Ανάμεσα στα θύματα περιλαμβάνονται και αρκετά παιδιά, που βρέθηκαν νεκρά στις αγκαλιές των γονιών τους.

Μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6, o Δήμαρχος Ραφήνας, Ευάγγελος Μπουρνούς, επιβεβαίωσε ότι εντοπίστηκαν 26 άνθρωποι νεκροί στην Αργυρή Ακτή, στην περιοχή του Ματιού.

Όπως ο ίδιος διευκρίνισε ωστόσο, τα άτομα αυτά δεν βρέθηκαν σε μια ταβέρνα, ούτε σε κάποιο οικόπεδο, όπως ανέφεραν οι πρώτες πληροφορίες.

«Πνίγηκαν στη θάλασσα, όπου είχαν μπει για να σωθούν» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Μπουρνούς.

Όπως επισήμανε, από τη συγκεκριμένη περιοχή διακομίστηκαν 700 άτομα με πλοιάρια, αφού κάθε πλοιάριο είχε δυνατότητα να περισυλλέξει μόνο 10-15 άτομα.

Όπως εξήγησε ο κ. Μπουρνούς, η οικογένεια του οποίου διασώθηκε την τελευταία στιγμή, η πυροσβεστική υποτίμησε στην αρχή την πυρκαγιά και δεν μπήκε μέσα στον οικισμό του Ματιού, με αποτέλεσμα να υπάρξει αυτή η τραγική εξέλιξη.

Την είδηση των νεκρών στο χωράφι επιβεβαίωσε ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Νίκος Οικονομόπουλος λέγοντας μάλιστα ότι τέτοιες εικόνες είχε να δει από τον μεγάλο σεισμό της Καλαμάτας.

Εικόνες αποκάλυψης και αγωνίας εξω απο την ταβέρνα Αργυρά Ακτή. Η Ειρηνη Ρουσσου αναζητήσει την 59φιλη της Στέλλα Χριστοφίδου . Ψάχνει στα καμμένα αυτοκίνητα να αναγνωρίσει το αυτοκινητο με το οποιο η φιλη της και μια αλλη οικογενεια ειχαν Παει για μπανιο. Ξεκίνησαν να επιστρέψουν αλλα φαινεται οτι τους επιασε η φωτιά

video 1532423748
bodies1
katastrofes1
katastrofes2
katastrofes5
eik-apok01
katastrofes6
eik-apok02
eik-apok03
katastrofes4

(protothema.gr)