Εις το επανιδείν

Iσως μια από τις ομορφιές της ζωής να είναι το “αβέβαιο”, το “άγνωστο”, το “απρόοπτο”, έννοιες άλλοτε ευχάριστες και άλλοτε δυσάρεστες αλλά σίγουρα “έντονων συναισθημάτων”!

Στο Νησί μας ζήσαμε μια τέτοια κατάσταση πριν πέντε περίπου χρόνια, όταν ένα Πλοίο στενά συνδεδεμένο με τη Ναυτική ιστορία του τόπου “άλλαξε χέρια” και από μια Οικογένεια με παράδοση στη Ναυτιλία πέρασε σε μια άλλη Οικογένεια που ζούσε τη “χαρά της δημιουργίας”.

“Νήσος Κεφαλονιά” το όνομα, ο προορισμός, η καταγωγή,  το “όραμα” και “Οικογένεια Λυκούδη” οι νέοι Καραβοκύρηδες.

Αξίζει να σταθούμε λίγο στο “κλείσιμο της πενταετίας” που έκρυβε μια “έκπληξη” σε όλους όσους αισθανόμασταν ότι το Πλοίο ήταν και “λίγο δικό μας”!

Ξανά “άλλαξε χέρια” με νέους ιδιοκτήτες τους  Φίλους γείτονες του Ζάντε αυτή τη φορά. “Καλοτάξιδο” λοιπόν και στους νέους ιδιοκτήτες και  είτε αλλάξει όνομα, είτε χρώμα, εμείς θα το αγαπάμε το ίδιο.

Όσο για την Οικογένεια Λυκούδη, αφού την ευχαριστήσουμε για τα όσα μας πρόσφερε στην τοπική ακτοπλοΐα με την πληθώρα των δρομολογίων, τις πάντα πρόθυμες χορηγίες προς όλους όσους “κτύπησαν την πόρτα” και την επανασύνδεση της “Σάμης με την Πάτρα και το Θιάκι” ας ευχηθούμε “εις το επανιδείν”, γιατί είναι σίγουρο ότι “κάτι νέο θα υπάρξει”, αφού ως γνωστόν “μπόρα είναι …θα περάσει”!