Εισαγγελική παρέμβαση για την αυτοκτονία του 14χρονου μαθητή στην Αργυρούπολη. Οι λόγοι φαίνεται ότι συνδέονται με μπούλινγκ

Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης ζήτησε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος για το τραγικό συμβάν του απαγχονισμού του 14χρονου μαθητή, ο οποίος έδωσε τέλος στη ζωή του τα ξημερώματα της Κυριακής στην Αργυρούπολη. 

Οι λόγοι που οδήγησαν τον 14χρονο στην αυτοκτονία φαίνεται ότι συνδέονται με το bullying που δεχόταν στο σχολείο από συμμαθητές του, τους οποίους φέρεται ότι κατονομάζει σε σημείωμα που άφησε, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Με κατέστρεψαν. Καταστρέψτε τους».

Ο κ. Ζαγοραίος ανέθεσε τη διενέργεια της έρευνας σε εισαγγελέα ανηλίκων, η οποία αναμένεται να αρχίσει άμεσα την εξέταση μαρτύρων.

Υπενθυμίζεται ότι τον 14χρονο βρήκαν απαγχονισμένο στο μπαλκόνι τα ξημερώματα της Κυριακής οι γονείς του.

Ο μαθητής φαίνεται ότι είχε αφήσει σημειώματα στα οποία περιέγραφε την κόλαση την οποία ζούσε λόγω του bullying που δεχόταν, και μάλιστα σε ένα τελευταίο κατονόμαζε έξι συμμαθητές του.

Ωστόσο, την κόλαση που ζούσε ο 14χρονος μαθητής φαίνεται να μην τη γνώριζαν οι γονείς του.

Τα πρώτα λόγια του πατέρα στις Αρχές δείχνουν άγνοια, καθώς, όπως φέρεται να ανέφερε ο ίδιος, δεν υπήρχε καμία ένδειξη στο σπίτι που να φανερώνει τα όσα ο 14χρονος περιέγραφε στα σημειώματά του. Να σημειωθεί, ωστόσο, ότι, σύμφωνα επίσης με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, η οικογένεια του 14χρονου είναι δεν είναι σε θέση να δώσει ακόμη επίσημη κατάθεση λόγω του σοκ που έχει υποστεί.

Το iefimerida βρέθηκε στη γειτονιά του άτυχου 14χρονου και στο σχολείο όπου φοιτούσε. Οσοι μένουν γύρω από το Λύκειο όπου φοιτούσε ο ανήλικος λένε στο iefimerida.gr ότι τα προβλήματα βίαιης συμπεριφοράς απασχολούν καθημερινά τους καθηγητές του συγκεκριμένου Λυκείου.

Την ίδια ώρα, ένας γείτονας του 14χρονου, μιλώντας στο iefimerida.gr, τονίζει ότι ο αυτόχειρας  ήταν ένας άριστος μαθητής, είχε παρέες και όλοι απορούν με την εξέλιξη αυτή.

«Η οικογένειά του έχει ταβέρνα ταΐζει τη μισή Αργυρούπολη, το παιδί μεγάλωσε εδώ, στη μπασκέτα και στην παιδική χαρά. Ηταν ένα παιδί όπως όλα τα παιδιά, δεν παρατήρησα κάτι ξεχωριστό. Συνάντησα μια δασκάλα του στο σούπερ μάρκετ και απορούσαμε πώς ένα τέτοιο παιδί, άριστος μαθητής, κατέληξε σε αυτή την πράξη. Είχε παρέες, ναι, τώρα είχε γίνει κάτι…».

 Σε κατάσταση σοκ η οικογένεια του 15χρονου που αυτοκτόνησε στην Αργυρούπολη-Φωτογραφία: ΣΚΑΪ

Σε κατάσταση σοκ η οικογένεια του 15χρονου που αυτοκτόνησε στην Αργυρούπολη-Φωτογραφία: ΣΚΑΪ

Η οικογένεια φαίνεται να μην γνώριζε για τα όσα περιέγραφε ο 15χρονος στα σημειώματά του για το bullying που δεχόταν/ Φωτογραφία:ΣΚΑΙ

Η οικογένεια φαίνεται να μην γνώριζε για τα όσα περιέγραφε ο 15χρονος στα σημειώματά του για το bullying που δεχόταν/ Φωτογραφία:ΣΚΑΙ

Την υπόθεση ερευνά το Τμήμα Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής και αναμένεται να εξεταστούν οι λογαριασμοί του αυτόχειρα στα social media, ώστε να διαπιστωθεί αν προκύπτουν από εκεί στοιχεία για τα όσα κατήγγειλε ο 14χρονος.

(iefimerida.gr)