Εκδήλωση του ΚΚΕ στα Δαμουλιανάτα

Με μαζική συμμετοχή κατοίκων των Δαμουλιανάτων έγινε η εκδήλωση που οργάνωσαν η ΚΟΒ Παλικής και το ΤΣ Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΚΝΕ, στην πλατεία του χωριού.

Την εκδήλωση, που «πήραν στις πλάτες τους» οι σύντροφοι του χωριού, παρουσίασε ο Μπάμπης Ζαφειράτος. Τα 100 περίπου άτομα που παρέστησαν τίμησαν την αγωνιστική ιστορία των Δαμουλιανάτων από τον ελληνοϊταλικό πόλεμο και την ΕΑΜική αντίσταση ως το ΔΣΕ, ακούγοντας νέα στοιχεία για τη σχέση του χωριού με το ΔΣΕ που παρουσίασε ο Λάκης Ευαγγελάτος και προήλθαν από το προσωπικό αρχείο του Ζαχαρία Απολλωνάτου.

Η κεντρική ομιλία έγινε από τον Ανδρέα Βαλεντή, Γραμματέα του ΤΣ της ΚΝΕ και αφορούσε τα συμπεράσματα που βγάζει το ΚΚΕ με βάση τον αγώνα του ΔΣΕ για τις σημερινές σύνθετες συνθήκες.

Η εκδήλωση διανθίστηκε με ποιήματα που απήγγειλαν νεολαίοι και τραγούδια. Μετά το προσκλητήριο των νεκρών έγινε ενός λεπτού σιγή και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από την ΠΕΑΕΑ (κατέθεσε ο παλαίμαχος αγωνιστής Μπάμπης Γιουλάτος), το ΚΚΕ, την ΚΝΕ, καθώς και τους απογόνους των νεκρών του αγώνα. Στο χώρο καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης υπήρχε βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής και έκθεση φωτογραφίας και αρχειακού υλικού για το ΔΣΕ.

Ληξούρι 7/8/2017