Εκδηλώσεις στην Ιακωβάτειο Βιβλιοθήκη

Από την Ιακωβάτειο Βιβλιοθήκη εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Με τη συνεργασία του 1ου Νηπιαγωγείου Ληξουρίου και της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης διοργανώνονται οι παρακάτω εκδηλώσεις στο χώρο του Μουσείου Ληξουρίου:

►Σάββατο, 7 Μαρτίου 2020, 5 μ.μ.

Ημερίδα για την πρόληψη του παιδικού ατυχήματος στο Σχολείο

Συμμετέχουν:

  • ΕυστάθιοςΘανάσης,διοικητήςΤροχαίαςΚεφαλονιάς
  • ΕυστάθιοςΔιονυσάτος,παιδίατρος
  • ΝικόλαοςΜοσχονάς,γιατρός
  • ΚωνσταντίναΓκάμαρη,επισκέπτριαΥγείας
  • ΜαρίαΜαγκανιάρη,νοσηλεύτρια

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

►Κυριακή, 8 Μαρτίου 2020, 10 π.μ. – 12 μ.

Βιωματικές ασκήσεις για τους μικρούς μαθητές.

ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ

Η Ιακωβάτειος Βιβλιοθήκη έχει καλέσει τον κ. Χαράλαμπο Μακρή να εκθέσει στο χώρο του Μουσείου Ληξουρίου από 14 έως 22 Μαρτίου 2020 την εξαίρετη συλλογή του των παραδοσιακών επαγγελμάτων. Πρόκειται για ένα αξιόλογο έργο, που προσφέρει γνώσεις, ξυπνά μνήμες, αγγίζει ευαισθησίες και κρατάει το νήμα της Παράδοσης.

Την Έκθεση μπορούν να επισκεφτούν μικροί και μεγάλοι.

Το πρόγραμμα της Έκθεσης, οι ώρες και ημέρες επίσκεψης θα ανακοινωθούν.

ΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ

Πριν από δέκα περίπου ημέρες (ξημερώματα της 10ης Φεβρουαρίου 2020) κάηκε τελείως η εκκλησία της Υπεραγίας Θεοτόκου στα Τυπαλδάτα Χαβδάτων. Εκφράζουμε τη θλίψη μας για την ολοσχερή καταστροφή των ξυλόγλυπτων και των άλλων εκκλησιαστικών θησαυρών του ναού. Οι φόβοι για εμπρησμό, προκειμένου να καλυφθούν παράνομες ενέργειες, παραμένουν.

Το γεγονός και οι δυσάρεστες συνέπειές του, πάντως, πρέπει να μας προβληματίσουν σοβαρά και υπεύθυνα. Οφείλουμε όλοι, και πρώτα-πρώτα οι καθ’ ύλην αρμόδιοι σε κεντρικό κυρίως επίπεδο, να προβληματιστούμε, προκειμένου να δρομολογηθεί ένα ουσιαστικό και αποτελεσματικό σύστημα προστασίας των μνημείων μας και των κάθε είδους θησαυρών μας.

ΥΠΕΥΘΥΜΙΖΟΥΜΕ

►Ο Κατάλογος των βιβλίων της λεγόμενης «Σταθερής Βιβλιοθήκης» της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Βιβλιοθήκης μας (mail@vivl-lixour.kef.sch.gr) και ο καθένας μπορεί από το σπίτι του, το γραφείο του ή το εργαστήριό του να βρίσκει τα βιβλία που τον ενδιαφέρουν, ώστε ευκολότερα και γρηγορότερα να γίνεται ο δανεισμός τους.

►Το δίτομο έργο της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης Σύμμικτα Παλικής μπορείτε να τα προμηθεύεστε είτε από τα γραφεία της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης (Μουσείο Ληξουρίου) είτε από τα βιβλιοπωλεία “Hapy House” (Mπάμπης Μουρελάτος) στο Ληξούρι και “Κύβος” (Παναγής Μοσχονάς) στο Αργοστόλι.

Δύο τόμοι, 1130 σελίδες, μόνο 40 ευρώ.

ΤΟ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΗΣ ΙΑΚΩΒΑΤΕΙΟΥ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ