Εκδηλώσεις(24/8): Βαρκαρόλα στην Ασσο

ΠΕΜΠΤΗ 24/8

* Έρισος, ΑΣΣΟΣ

Η Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ και ο Π.Σ. «Η ΑΣΣΟΣ» διοργανώνουν ολοήμερο Πανηγύρι του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού. Το πρωί πανηγυρική δοξολογία και περιφορά της εικόνας πέρασμα από ελιά που δίδαξε o Πατρο – Κοσμάς με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής Σάμης της ΚΕΔΗΚΕ «Θέμος Αμούργης». Υπο τη διεύθυνση του Γεράσιμου Γεωργόπουλου.

Ώρα: 21:30 Στο κλειστό αμφιθεατρικό λιμάνι της Άσσου cv με θαλασσινά τραγούδια και καντάδες από τους αδελφούς Καραβιώτη και τηχορωδιακή τους συντροφιά. Τα σπίτια γύρω από την παραλία της Άσσου φωτισμένα, σχηματίζουν ένα θέαμα λαμπερό. Το γλέντι θα συνεχιστεί στην πλατεία μέχρι πρωίας.

* Σάμη, ΠΥΡΓΙ Αρχαιολογικός χώρος Καστρί, ώρα: 8.00μμ.

Αηδονάκι λάλησε, παράσταση αφήγησης από την ομάδα Χείλια… λένε παραμύθια. Όταν το κουρδιστό αηδόνι του αυτοκράτορα χαλάει, o ίδιος αρρωσταίνει βοριά. «Μόνο οι παραμυθάδες μπορούν να τον γιατρέψουν!» λέει ένας σοφός και τους καλούν στο παλάτι. Toυ λένε παραμύθια δέντρα που μιλούν, για έναν εγωιστή βασιλιά, για ένα δάσος με πολύχρωμα πουλιά. Του λένε τραγούδια. Τι από όλα θα τον γιατρέψει τελικά; Αφήγηση Κοκκίνου Βιργινία Μουσική: Εμμανουηλ Παλιάκης. Συνδιοργάνωση Π.Ι.Ν., Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ., Π. Σ. Πυργίου «O Αίνος» Είσοδος Ελεύθερη.