Εκθεση βίντεο και φωτογραφίας του καθηγητή Kurtis Lesick

Το Ιόνιο Κέντρο Τεχνών & Πολιτισμού στα Μεταξάτα, σήμερα Πέμπτη 26 Οκτώβρη 2023 και ώρα 7.30 μ.μ. πραγματοποιεί εγκαίνια έκθεσης εγκαταστάσεων βίντεο και φωτογραφίας του Καθηγητού Kurtis Lesick.

Διάρκεια έκθεσης από 25-30 Οκτωβρίου, ώρες επίσκεψης 7.30 μ.μ.-10.00 μ.μ. καθημερινά, Είσοδος ελεύθερη.

Ιόνιο Κέντρο Τεχνών και Πολιτισμού, https://ionionartscenter.gr/

”Το νερό, ο αέρας, το φως και ο ήχος μοιράζονται μια θεμελιώδη ικανότητα που τα αναγάγει στην κατάσταση μιας σχεδόν υπερβατικής ουσίας: εμφανίζουν κυματικές συμπεριφορές. Ένα κύμα είναι μια δύναμη ή παράγοντας που μεταφέρει ενέργεια από μια θέση σε άλλη χωρίς να μεταφέρει ύλη. Ως εκ τούτου, ένα κύμα αποδίδει ιδιότητες υλικού και παράγει απτές επιδράσεις, που θέτουν υπό αμφισβήτηση την ορθοδοξία της ουσίας. Ένα κύμα παραβιάζει τους κανόνες των απλών αντικειμένων. Ένα κύμα μας παρασύρει στο υπέροχο και τo άπειρο. ένα κύμα ανατρέπει τις υποθέσεις, που οργανώνουν έναν ορθολογικό, δομημένο κόσμο αιτίας και αποτελέσματος. Ένα κύμα απαιτεί να συλλάβουμε νέες (ή παλιές) σχέσεις σημασίας και επομένως νέες (ή παλιές) ηθικές υποχρεώσεις. Αυτή η έκθεση παρουσιάζει δύο έργα (ένα φωτογραφικό και ένα βιντεογραφικό), που εξερευνούν τους τρόπους με τους οποίους τα κύματα διαταράσσουν τον κόσμο όπως τον ξέρουμε και προτείνουν αντ’ ‘αυτού έναν κόσμο περίθλασης απείρων δυνατοτήτων.

Ευχαριστώ το Post Doom Romance για την ηχητική τους παρέμβαση και το Ιόνιο Κέντρο Τεχνών και Πολιτισμού για την υποστήριξη και τη διευκόλυνση”.

Kurtis Lesick

Ο Kurtis Lesick είναι καλλιτέχνης, συγγραφέας, ερευνητής και βραβευμένος ειδικός δημιουργικού περιεχομένου. Οι εγκαταστάσεις του, έργα πολυμέσων, ψηφιακές παραστάσεις και διεργασίες των μέσων διερευνούν τα όρια της υλικότητας, της γνώσης και των θεμάτων της απροσδιοριστίας. Η πρακτική του Lesick βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην εμπειρία του στην αρχαιολογία, την ανθρωπολογία και τη φιλοσοφία, καθώς στην αγάπη και την περιφρόνηση του για την τεχνολογία. Η δουλειά του έχει παρουσιαστεί και εκτεθεί διεθνώς στον Καναδά, την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Μάλτα, την Πορτογαλία, την Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Η.Π.Α. Είναι επίκουρος καθηγητής στο Digital Futures Initiative στη Σχολή Μεταπτυχιακών Σπουδών στο Ontario College of Art and Design University (Καναδάς). Επισκέπτης καθηγητής στο Banff Center (Καναδάς) και στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Irvine (ΗΠΑ) και Benjamin Meaker Διακεκριμένος επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ (Ηνωμένο Βασίλειο).

kurtislesick.com

postdoomromance.com

ionionartscenter.gr