Εκπτώσεις πήρε για τους καθηγητές η ΕΛΜΕΚΙ σε ΚΤΕΛ και πλοίο γραμμής Σάμης

Από την Ενωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Κεφαλονιάς-Ιθάκης (ΕΛΜΕ-ΚΙ) ανακοινώθηκαν τα εξής:

To Δ.Σ. της ΕΛΜΕΚΙ τα τελευταία χρόνια, με στόχο προσηλωμένο και επίμονο αγώνα, ανέδειξε το δικαίωμα για ασφαλείς-τακτικές-φθηνές συγκοινωνίες για το λαό των νησιών μας και για όλους τους συναδέλφους, συντονίστηκε με πολλές νησιωτικές ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ και έφτασε μέχρι και στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας προκειμένου να εξασφαλίσει 50% μειώσεις στα ακτοπλοϊκά και στα εισιτήρια των ΚΤΕΛ.

Το αίτημα αυτό, μαζί με εκείνα τα αιτήματα της σίτισης και της στέγασης των αναπληρωτών και όσων διαβιούν μακριά από τις εστίες τους, τα διεκδικήσαμε ενιαία και συστηματικά και στην Δευτεροβάθμια και στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση με ανακοινώσεις, κινητοποιήσεις κλπ. Σε αυτή τη βάση η ΕΛΜΕ-ΚΙ συγκρούστηκε με τις πολιτικές που εφαρμόστηκαν διαχρονικά, πέτυχε τη σίτιση των συναδέλφων στη λέσχη των ΤΕΙ, πρόβαλε την ανάγκη να υπάρξουν κεντρικές πολιτικές αποφάσεις. Δεν υποστείλαμε τη σημαία.

Ο αγώνας αυτός έφερε τα πρώτα αποτελέσματα για τα νησιά της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης και κατάφερε, σε επαφή με τις αντίστοιχες εταιρείες, να εξασφαλίσει εκπτωτικά εισιτήρια τουλάχιστον για τις κατηγορίες των συναδέλφων που ήδη προαναφέραμε, (αναπληρωτές και μακριά διαμένοντες που ταξιδεύουν συχνά).

Οι εκπτώσεις που πήραμε είναι οι παρακάτω:

  •  Έκπτωση 25% στα ΚΤΕΛ Κεφαλονιάς για τους εκπαιδευτικούς των παραπάνω κατηγοριών στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ενώ η εταιρεία δήλωσε στην συζήτηση ότι βλέπει θετικά να ισχύσει το αίτημα και για την Πρωτοβάθμια εκπαίδευση.
  •  Έκπτωση 50% στη γραμμή Σάμη-Πάτρα για επιβάτη και αυτοκίνητο.

To Δ.Σ. της ΕΛΜΕΚΙ εκτιμώντας ότι οι παραπάνω εκπτώσεις αποτελούν μια ελάχιστη ελάφρυνση μπροστά στο δυσβάστακτο κόστος ζωής, τουλάχιστον για το μικρό κομμάτι των συναδέλφων στους οποίους δόθηκαν, δηλώνει ότι θα συνεχίσει τον αγώνα της πολιτικής και συνδικαλιστικής διεκδίκησης, μέχρι να εξασφαλιστεί πλήρως το δικαίωμα των συναδέλφων και όλου του λαού των νησιών μας για ασφαλείς-τακτικές-φθηνές συγκοινωνίες.

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΚΙ

Ο Πρόεδρος

Δημήτρης Μαντζουράτος

Η Γενική Γραμματέας

Σοφία Ποταμιάνου