Εκτάκτως δύο ανώτατα στελέχη του Αρείου Πάγου στην Κεφαλονιά για ελέγχους

Στην Κεφαλονιά έφθασαν κατεπειγόντως χθες, σύμφωνα με πληροφορίες, ένας επιθεωρητής και μιά εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ενώ παράλληλα έγιναν αλλαγές σε στελέχη της τοπικής Δικαιοσύνης.

Οι πληροφορίες αυτές έδωσαν αφορμή να κυκλοφορήσουν διάφορα σενάρια για ελέγχους σε τοπικές υπηρεσίες, ωστόσο μέχρι αργά χθες βράδι δεν υπήρξε καμία επίσημη πληροφόρηση σχετικά.

Σε τοπικούς παράγοντες που απευθυνθήκαμε το θέμα ήταν γνωστό, πλην όμως όλοι σχεδόν ήταν …«κουμπωμένοι» και δεν έδιναν την παραμικρή πληροφορία.

Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκαν πρόσφατα οι Συνεδριάσεις του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου σχετικά με τις μετακινήσεις και τοποθετήσεις των Δικαστικών και Εισαγγελικών Λειτουργών.

Σύμφωνα με τις σχετικές Αποφάσεις, στην Κεφαλονιά έχουμε τις παρακάτω τοποθετήσεις-μετακινήσεις:

Τοποθετήσεις:

  • Εισαγγελέας Πρωτοδικών τοποθετήθηκε ο κ. Ιωακείμ Ι. Κασωτάκης (νεοπροαχθείς) και Αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών ο κ. Κωνστανίνος-Δημήτριος Δ. Γιαννακούλας (προερχόμενος από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Χανίων).
  • Η κ. Μαρία Π. Δημητρίου (νεοπραχθείσα) τοποθετήθηκε Πρόεδρος Πρωτοδικών.
  • Η κ. Αλεξάνδρα Α. Ψαρρή και η κ. Ελένη Ν. Νασιοπούλου τοποθετήθηκαν Πάρεδροι του Πρωτοδικείου σε θέση Πρωτοδίκη.
  • Η κ. Χριστίνα-Μαριγώ Π. Δερματά αναλαμβάνει Ειρηνοδίκης Αργοστολίου, ενώ η κ. Ευδοκία Σ. Κέντρου αναλαμβάνει Ειρηνοδίκης Σάμης.

Μετακινήσεις:

  • O μέχρι πρότινος Εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Ηρακλής Β. Πασαλίδης μετατέθηκε στο Πρωτοδικείο Γυθείου.
  • Η μέχρι πρότινος Πρόεδρος Πρωτοδικών κ. Φωτεινή Κ. Λιάρα μετατέθηκε στο Πρωτοδικείο Καρδίτσας.
  • Οι μέχρι πρότινος Πρωτοδίκες, κ. Ελευθερία Π. Κούβελη μετατέθηκε στο Πρωτοδικείο Ορεστιάδας και η κ. Χρυσάνθη Χ. Τσιρώνη στο Πρωτοδικείο Καβάλας.