Εκτός κινδύνου το κοριτσάκι των Άγγλων που έπεσε στη θάλασσα από σκάφος στην περιοχή του Πλατύ Γιαλού

Εκτός κινδύνου είναι το 2χρονο κοριτσάκι που έπεσε στη θάλασσα χθες το πρωϊ από τουριστικό σκάφος που πραγματοποιούσε περιηγητική βόλτα στην θαλάσσια περιοχή της Λάσσης κάτω από το Ξενοδοχείο “Ασπροι Βράχοι”.

Συγκεκριμένα, το κοριτσάκι έπεσε στη θάλασσα από το σκάφος, που βρισκόταν μαζί με τους γονείς του (Βρετανοί υπήκοοι που κάνουν διακοπές στο Νησί μας) και άμεσα ανασύρθηκε από την μητέρα της με τη βοήθεια μέλους του πληρώματος. Αμέσως του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τον Κυβερνήτη του σκάφους και ακολούθησε η παραλαβή της από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που ενημερώθηκε, στον Πλατύ Γιαλό.

Το κοριτσάκι μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Αργοστολίου όπου διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε στο αεροδρόμιο για να ακολουθήσει η αεροδιακομιδή του με αεροσκάφος του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ρίου.

Χθες αργά το απογευμα, σύμφωνα με πληροφορίες μας, το κοριτσάκι είχε διαφύγει κάθε κίνδυνο για την υγεία του, θα παραμείνει ωστόσο νοσηλευόμενο στο Ρίο.

Σχετικά με το περιστατικό, το Λιμεναρχείο Αργοστολίου, ανακοινωσε χθες τα εξής:

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Κεφαλληνίας, από τον Κυβερνήτη του Ε/Γ-Τ/Ρ “ΣΑΝ” Ν.Α. 522, ότι κατά τη διάρκεια περιηγητικού πλου στη θαλάσσια περιοχή “ΑΣΠΡΩΝ ΒΡΑΧΩΝ” ν. Κεφαλληνίας, μία αλλοδαπή επιβάτιδα ηλικίας 2 ετών, έπεσε στη θάλασσα από το σκάφος και άμεσα ανασύρθηκε από την μητέρα της, με τη συνδρομή μέλους του πληρώματος ενώ τις παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τον Κυβερνήτη του σκάφους.

Στη συνέχεια, η ανήλικη τραυματίας αποβιβάστηκε στην παραλία “ΠΛΑΤΥ ΓΥΑΛΟΥ” ν. Κεφαλληνίας απ’ όπου διεκομίσθη αρχικά με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας και στη συνέχεια με αεροδιακομιδή στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ρίου όπου παραμένει νοσηλευόμενη.

Προανάκριση διενεργείται από την Λιμενική Αρχή Αργοστολίου.