«Εκτός τόπου και χρόνου η Παράταξη Παρίση»

«Εκτός τόπου και χρόνου η παράταξη Παρίση», τονίζει σε ανακοίνωση της η Δημοτική Κίνηση ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλονιάς.

Η ανακοίνωσξ αναφέρει:

Η Δημοτική κίνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κεφαλονιάς αποδοκιμάζει απερίφραστα και καταδικάζει την πρόσφατη ανακοίνωση από το γραφείο επικοινωνίας του κ. Παρίση. Το Νοέμβριο του 2016 ο αναπληρωτής του κ. Παρίση είχε χρησιμοποιήσει πάλι παρόμοιες εκφράσεις προκαλώντας μέχρι και την παρέμβαση της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας, η οποία είχε κάνει λόγο για «παρεκτροπές του λόγου που δεν μπορούν να χρησιμοποιούνται στο δημόσιο διάλογο, καθώς αναπαράγουν το στίγμα της ψυχικής ασθένειας και παραπέμπουν σε αναχρονιστικά κοινωνικά στερεότυπα». Αν αυτό το ολίσθημα συνέβαινε σε οποιοδήποτε ευνομούμενο μέρος του κόσμου, ο εκάστοτε Δήμαρχος θα ζητούσε την παραίτηση του αναπληρωτή του. Ο κ. Παρίσης ωστόσο δε θεώρησε ότι συνέβη και τίποτα σπουδαίο προκειμένου να παρέμβει, και έτσι φτάνουμε σήμερα στην υιοθέτηση αυτής της πρακτικής με τη Δημοτική αρχή να χρησιμοποιεί ξανά ψυχιατρικούς όρους προκαλώντας το λαϊκό αίσθημα.

Πέρα όμως από τους εντελώς άστοχους χαρακτηρισμούς που μάλλον εκπορεύονται από τη μέθη που τους έχει προκαλέσει η αυτοεκπληρούμενη προφητεία τους, εδώ αποδεικνύεται επίσης ότι η παράταξη Παρίση είναι εκτός τόπου και χρόνου! Τη στιγμή που ο νομοθέτης έχει εξαγγείλει ότι απ’ το φθινόπωρο του 2017 η απλή αναλογική θα είναι νόμος του κράτους και για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, η Δημοτική Αρχή επιλέγει την πόλωση και την υβρεολογία απέναντι τόσο στη μείζωνα όσο και στην ελάσσονα αντιπολίτευση αφήνοντας την παράταξή της στην απόλυτη απομόνωση. Στον αντίποδα αυτής της πρακτικής, η δική μας στόχευση είναι οι ευρύτερες συνεργασίες και η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συναίνεση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων.

Αυτό και μόνο το γεγονός δείχνει – και χωρίς να κάνουμε λόγο για την επικείμενη διάσπαση του Δήμου Κεφαλονιάς για την οποία θα δημοσιευτεί τις επόμενες μέρες η εισήγηση της Ν.Ε. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κεφαλονιάς προς τον Υπουργό Εσωτερικών – ότι δύο χρόνια πριν τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές το σύστημα Παρίση έχει προκαταβολικά ηττηθεί και αυτήν τη φορά δε θα υπάρξει κανένας σεισμός-σωσμός!

Δημοτική Κίνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κεφαλονιάς