Ελεγχοι για τις ανεμογεννήτριες

Ελέγχους για την αδειοδότηση εγκατάσταση των ανεμογεννητριών και εφαρμογή της νομοθεσίας ανακοίνωσε χθες η ΠΙΝ μετά τη συνάντηση της περιφερειάρχη Ρόδης Κράτσα και του αντιπεριφερειάρχη Σταύρου Τραυλού με τον γ.γ. Φυσικού Περιβάλλοντος Κων/ νο Αραβώση.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Με αφορμή την αναγκαιότητα αντιπλημμυρικής οχύρωσης της Πυλάρου και άλλων περιοχών, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου και ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς & Ιθάκης Σταύρος Τραυλός, είχαν συνάντηση εργασίας με τον Γενικό Γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ.Κωνσταντίνο Αραβώση και τους συνεργάτες του και ενημερώθηκαν για την επεξεργασία νομοσχεδίου από το αρμόδιο Υπουργείο σχετικού με τα ρέματα, με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και των γειτονικών τους οικισμών.

Αναφορικά με το νέο Αιολικό Σταθμό Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας συνολικής ισχύος 9,2 MW, στη θέση Ξερακιάς Κοινότητας Διλινάτων στο Δήμο Αργοστολίου, η Περιφερειάρχης επικοινώνησε με τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε. και ζήτησε την άμεση συνεργασία με τους Δήμους Αργοστολίου και Σάμης για να διερευνηθούν οι προϋποθέσεις αδειοδότησης και εγκατάστασης των ανεμογεννητριών, εν όψει των αναγκών για αντιπλημμυρικά έργα στην εν λόγω περιοχή και την αναστολή της εγκατάστασης τους, έως ότου δοθούν οι απαντήσεις για την λειτουργία των ανεμογεννητριών του Αιολικού Πάρκου, την σχέση τους με την ανάγκη αντιπλημμυρικών προληπτικών έργων και να εξασφαλιστούν οι ασφαλείς συνθήκες για την προστασία του περιβάλλοντος και των πολιτών.