Ελεύθεροι οι 31 μετανάστες, συνελήφθησαν 2 διακινητές

Ελεύθεροι αφέθηκαν χθες το πρωϊ οι 31 μετανάστες που εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από άνδρες του Λιμεναρχείου, τα ξημερώματα της Κυριακής, τη στιγμή που προσπαθούσαν να επιβιβαστούν σε αλιευτικό σκάφος, στην περιοχή του Γέρο Γόμπου, στην Παλλική.

Μεταξύ των μεταναστών ήταν αρκετά ανήλικα παιδιά και γυναίκες, καθώς και δύο διακινητές, οι οποίοι συνελήφθησαν.

Ο εντοπισμός και σύλληψη έγινε μετά από συντονισμένες ενέργειες των Λιμενικών Αρχών, σε συνεργασία και άλλων Αρχών, με στόχο δίκτυο διακινητών, στο οποίο συμμετέχουν και δύο συλληφθέντες, Ουκρανικής υπηκοότητας.

Το Λιμεναρχείο Κεφαλονιάς μετέφερε τους μετανάστες στις εγκαταστάσεις στο Λιμάνι της Αγίας Πελαγίας στην Πεσσάδα, για να γίνει η καταγραφή τους, ενώ εξετάσθηκαν από γιατρούς και οι τοπικές Αρχές τους παρείχαν φαγητό και κουβέρτες.

Χθες, κατά την διαδικασία της καταγραφής τους από την Αστυνομία, απεδείχθη ότι όλοι οι μετανάστες είχαν νόμιμα χαρτιά παραμονής στη Χώρα (πλην τεσσάρων-πέντε που είχαν λήξει), αλλά προσπάθησαν να ταξιδέψουν με το αλιευτικό σκάφος στην Ιταλία, προκειμένου να βρεθούν σε άλλες ευρωπαϊκές Xώρες που είχαν συγγενείς.

Οι μετανάστες είχαν ταξιδέψει στην Κεφαλονιά σταδιακά και λίγοι-λίγοι από διάφορα μέρη της Ελλάδας, (Αθήνα, Πελοπόννησο, Ηπειρο κ.λπ.) μετά από συνεννόηση με τους διακινητές, οι οποίοι θα τους παραλάμβαναν μετά από συμφωνία και έναντι μεγάλης αμοιβής, να τους μεταφέρουν με το αλιευτικό σκάφος στην Ιταλία, το οποίο μετά τον εντοπισμό του κατασχέθηκε από το Λιμεναρχείο (φωτό).

Οι δύο Ουκρανοί διακινητές κρατούνται στο Λιμεναρχείο Αργοστολίου, ενώ είναι σε εξέλιξη η υπόθεση.