«Ελληνα μην αφήνεις άλλο να μολύνεται η σκέψη σου»

Γράφει ο ΠANAΓHΣ METAΞATOΣ
Πρόεδρος Eνωσης Aγροτουρισμού Iονίου, Aντιπρόεδρος ΣEAΓE, Mέλος Δ.Σ. ΣEEΔΔE, Kαθηγητής της Mεθόδου SILVA

Ελληνα,
Αυτό που σε έκανε να ξεχωρίζεις πάντα, ήταν το πνεύμα σου, ο τρόπος σκέψης, οι πεποιθήσεις σου. Σ’ έναν τόπο με τόσο φως και οι σκέψεις γίνονται λαμπερές.

Δεν το έβαλες ποτέ κάτω. Ανέτρεπες όλους τους νόμους των πιθανοτήτων κάθε φορά που κάποιος απειλούσε την ελευθερία σου. Η δύναμή σου είναι να αναγεννάσαι ακόμα και από τις στάχτες σου. «Από τα κόκκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα αντρειωμένη χαίρε ω χαίρε λευτεριά».
Αυτό είναι το DNA σου, δεν αλλάζει όσο και να προσπαθούν κάποιοι…
Επτά χρόνια αντέχεις το «σφυροκόπημα» και όσο αντιστέκεσαι γίνεται σκληρότερο. Το ξέρεις πως στο τέλος θα νικήσεις, αρκεί να μην υποκύψεις και αλλάξουν οι σκέψεις σου. Πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι ακόμη και στους σοφούς ανθρώπους επηρεάζεται αρνητικά η σκέψη τους, αν το Group Think, η κοινή γνώμη, οι πολλοί, σκέπτονται αρνητικά.
Επτά χρόνια μόνο με αρνητικές προσδοκίες δηλητηριάζεται σταγόνα-σταγόνα το λαμπερό μυαλό σου. Είναι ένας ιός. Απομόνωσέ τον. Πάψε πια να ανακυκλώνεις τη συμφορά, την άρνηση, την καταστροφή. Δεν τιμούν, δεν σου ταιριάζουν τέτοιες σκέψεις. Μη σκεφτείς «Είμαι μικρός να κάνω τη διαφορά» Ένας σοφός κάποτε είπε: Αν νομίζεις πως είσαι πολύ μικρός για να κάνεις τη διαφορά προσπάθησε να κοιμηθείς μ’ ένα κουνούπι.

Το 2016 να σε βρει αισιόδοξο με καθαρό μυαλό, νέες ιδέες και πάνω απ’ όλα ελεύθερο. Πάρε ΕΣΥ την ευθύνη. Ξεκίνα από εσένα. Πάρε την ευθύνη να σώσεις τον τόπο, όπως έλεγε και ο μεγάλος Καζαντζάκης. ΕΣΥ είσαι το παράδειγμα. Επηρεάζεις μεγάλο αριθμό ανθρώπων. Πολλοί παρακολουθούν την πορεία σου, τα λεγόμενά σου, τις πράξεις σου. Σκέψου θετικά. Μίλα θετικά. Πράξε θετικά! Καλή Χρονιά!