Εμπρός. Ολοι μαζί. Ξανά στον αγώνα για μιά νεά (παρ)αλλαγή!

Γράφει ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΑΓΓΕΛΑΤΟΣ
τ. Δήμαρχος

EN Μέσω πρωτοφανούς αγαλλίασης και ψυχικής ευφορίας, απηλλαγμένης από …εφορίαν και άλλους δασμούς διεξήχθη το πολυδιατυμπανιθέν Συνέδριο της Δημοκρατικής ΣυμΠαράστασης. Ελαβαν μέρος όοολα τα αρχαία λευκοκέφαλα, καραφλοκέφαλα στελέχη. Το ωραίο φύλο είχε λίαν περιποιημένη την περί την κεφαλήν βλάστησιν, για αυτό και ξεχώριζαν οι πρόσφατοι χρωματισμοί, από του βαθέως μέλανος μέχρι και του ελαφρού ερυθρού. Ολα ήσαν …πανάλαφρα. η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, η Φωφίτσα, εδέχετο αλλεπάλληλους αμφιπάρειους ασπασμούς, τοσούτους που μετά βεβαιότητος εξαφανίσθησαν εντελώς άπαντα τα εις το πρόσωπο της ερυθρόλευκα επιχρίσματα που προσφάτως έκανε με ιδιαίτερη επιμέλεια! Η Φωφίτσα -που λέτε-, με την ψιλοφωνίτσα της, την μεταξύ καναρινιού και καρακάξας δοξάστηκε, τίμησε το κόμμα και έδειξε την πρόθεση της για ένα νέο συγκρότημα -Δημοκρατικό, δηλαδή νέων δυνάμεων με πεπειραμένα πρόσωπα.

Πλέον όμως εντυπωσιακή ήταν η παρουσία του -που να το φανταζόσαστε- George! Αυτού του αναίσθητου πολιτικού απατεώνα. Του ανεμοδούριου, του μαστροχαλαστή, του αδούλευτου, που έπρεπε προ πολλού να τιμά ισοβίως ένα διαμέρισμα στον Κορυδαλλό, για προδοσία. Και όμως έδωσε και επήρε! Τι επήρε; Τα συνεχή, έντονα χειροκροτήματα του πλήθους διέκοπταν την υψηλού φρονήματος Εθνικού, ομιλία του! Το «Παπανδρέου»… «Παπανδρέου» …«Παπανδρέου»… ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, ακόμα και τοιυ Γέρου της Δημοκρατίας και του Αντρέα… Αυτά από το αμνήμον παριστάμενον κοπάδι! Που δεν θυμάται τι του είπε προ δύο χρόνων. Πως τον πήγαινε, πως τον έφερνε και πως τον καταργιόταν. Αυτόν που δεν θυμάται τι δημιούργησε ο πατέρας του και που σε μια μέρα το γκρέμισε. Μετακόμισε σ’ άλλο πλησίον χώρο. Σύντομα αντελήφθη το λάθος δρόμο που πήρε, διέβλεψε ότι αφανίστηκε, ότι ναυάγησε, αλλά κατόρθωσε ο παμπόνηρος -δια προσηκόντων χειρισμών-, να επανέλθει στην γενέτειρά, την πατρικήν φωλεάν του, μέσω Φωφίτσας που πρεσβεύει στη γενική μάζωξη πάντων και πασών, για να δυναμώσει το σχήμα, το μόρφωμα της Συμπαράταξης. Κάλεσε -ειδικά-, να ξαναγυρίσουν οι μεταπηδήσαντες βουλευτές της στον ΣυΡιζΑ.

Όλα αυτά τα εν Ελλάδι πρωτοφανή, πολιτικά φαινόμενα είναι αποκαρδιωτικά. Φανταζότανε κανείς ποτέ τέτοια φαινόμενα θα εμφανιστούν σε οποιαδήποτε χώρα, της έστω παραπαί(ε)ουσας Ε.Ε.;

Ο λαός μας υπεράξιος της τύχης του αυτοκαταστρέφεται και -δυστυχώς-, δεν υπάρχει ούτε καντήλι αναμμένο στο τούνελ!

Η ελαφρώς χαζοχαρούμενη Φωφώ αγωνίζεται για να βγει το παντοίο κοπάδι της τρίτο κόμμα. Να παίξει στις επόμενες εκλογές το ρόλο της σε συγκυβέρνηση με τη Ν.Δ. Να ξαναβγεί το κόμμα -από το κώμα-, στο προσκήνιον. Να σβηστούν ορισμένα πεπραγμένα -παλιές αμαρτίες-, να γινούν νέες που -σίγουρα- και αυτές μετά από λίγα χρόνια θα ξεχαστούν. Και …ξαναβλέπουμε. Και τα ξαναλέμε.

Τώρα αν νομίζετε πως θα παρέλειπα να σας πω και για την παρουσία του τ. πρωθυπουργού του Γερμανόπληκτου Κώστα Σημίτη, είστε γελασμένοι. Δοξάστηκε και αυτός. Αυτός ο λαθροβαρυποινίτης που κατέστρεψε τη χώρα με την …Ε.Ε. και άφησε κοσμάκηι και κοσμάκη με άδειες τσέπες, τότε με το Χρηματιστήριο! Λέγονται και γράφονται πολλά για αυτόν τον Καραχωρίτη. Ισως ο Άκης ξεφουρνίσει μερικά -αν δεν τον απειλήσουν με την απώλεια του υπολοίπου της ζωής του… Ας σταματήσουμε εδώ. Κουράστηκα. Γράψτε εσείς τα υπόλοιπα προσέχοντας όμως να μην αναφέρετε …ονόματα για να μη θιγούν υπολήψεις…