Ενας ενδιαφέρον διάλογος

Γράφει ο ΠANAΓHΣ METAΞATOΣ
Πρόεδρος Eνωσης Aγροτουρισμού Iονίου, Aντιπρόεδρος ΣEAΓE, Mέλος Δ.Σ. ΣEEΔΔE, Kαθηγητής της Mεθόδου SILVA

Γεια σου. Ο διάλογος που ακολουθεί, έγινε ανάμεσα στην επιμελήτρια εκδόσεων και κλινική ψυχολόγο, δημοσιογράφο Μαίρη Σπυριδογιαννάκη και εμένα.

•Παναγιώτη μου έστειλες 10 βιβλία σε ένα, ή κάνω λάθος; -Τι εννοείς; Εγώ «Το Μονοπάτι σου» σου έστειλα.

Ναι, αλλά εμπεριέχει 10 τουλάχιστον βιβλία το υλικό σου, όχι τόσο από ποσότητα, αλλά από θεματολογία που μπορεί να αναπτυχθεί.

-Ξέρεις ο σύγχρονος άνθρωπος, δεν μπορεί να αφήσει έξω από τους προβληματισμούς του την αντικειμενική του πραγματικότητα και το επίπεδο ζωής του, το οποίο αλλάζει συνέχεια και ούτε φυσικά να αγνοήσει τα συναισθήματα του, τις πνευματικές και άλλες ανάγκες του, την αίσθηση «χειραγώγησης» που ασκείται πάνω του, αλλά και τους φόβους του που έντεχνα ή αδέξια προβάλλουν στη ζωή του, επιτήδειοι για ένα μέλλον που δείχνει να μην έχει «αυριο».

•Τα θίγεις όλα αυτά θα μπορέσει να τα καταλάβει ο απλός άνθρωπος σε βάθος, τι μήνυμα δίνεις;

-Δεν υπάρχει τέτοιος άνθρωπος. Όλοι είμαστε σπουδαίοι, μοναδικοί, ασύγκριτοι και μόλις κοιτάξεις πίσω από το «προστατευτικό» κάλυμμα που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι, θα δεις το λαμπερό τους πρόσωπο. Σαράντα χρόνια στα σεμινάρια μου, συναντώ ανθρώπους όλων των ηλικιών, των κατηγοριών και επιπέδων συνειδητότητας. Και μπορώ να σε, διαβεβαιώσω; Όσο πιο απλό το επίπεδο ζωής τους, τόσο περισσότερο βάθος είχε η σκέψη και τα συναισθήματα τους. Το απλό δεν είναι απλοϊκό, επιφανειακό που συνήθως συναντάμε στις εύκολες απαντήσεις του κόσμου.  Όταν κοιτάς κάποιον στα μάτια, βλέπεις τα πραγματικά του ερωτηματικά, τις αγωνίες, τους φόβους αλλά και τις ελπίδες και την προσδοκία του, ότι: ΝΑΙ μπορεί να έχει στο τέλος λύση για όλα.

•Τόσο πολύ λοιπόν πιστεύεις στον άνθρωπο-Θεό, όπως θα μπορούσες να τον αποκαλείς και περιμένεις να διορθώσει τα «κακώς κείμενα» που ο ίδιος δημιούργησε;

-ΝΑΙ γι’ αυτό σου ζητώ να είσαι την Κυριακή 14 Νοεμβρίου στις 4 το απόγευμα στο διαδίκτυο, για να πεις αυτά που είδες εσύ στο βιβλίο.

•Θα είμαι και θα σχολιάσω περισσότερο τον υπότιτλο που χαίρομαι γιατί τον υιοθέτησες όταν στον πρότεινα. «Αλλά-ΖΩ καλύτερα ΤΩΡΑ».

Έλα και εσύ φίλε/η που διαβάζεις αυτό το μύνημα. Για ένα πράγμα μπορώ να σε διαβεβαιώσω.

Θα περάσουμε όμορφα.

Η παρουσίαση βιβλίου και το εργαστήριο θα γίνουν διαδικτυακά και θα είναι ΔΩΡΕΑΝ για όλους.

Με αγάπη.

Όλο και καλύτερα.