Ενα βήμα πριν την κατάρρευση το Νομαρχιακό Νοσοκομείο

Από το ΚΙΝΑΛ Κεφαλονιάς-Ιθάκης εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Θλιβερή η κατάσταση για τα θέματα υγείας στον Νομό μας, Οι όποιες εξαγγελίες της κυβέρνησης εν μέσω πανδημίας για την ενίσχυση του ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ εξανεμίστηκαν, Έμειναν λόγια και μόνο λόγια, Που είναι οι αθρόες προσλήψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό; Που είναι οι οικονομικοί πόροι για την υγεία; που είναι τα κρεβάτια της Μ.Ε.Θ που και αυτά  τα χάσαμε.

Δυστυχώς το κεντρικό Νοσοκομείο του Νομού μας βρίσκεται ένα βήμα πριν την πλήρη κατάρρευση  του. Η παθολογική του κλινική μένει με έναν μόνο παθολόγο και ο χειρουργικός τομέας με έναν μόνο αναισθησιολόγο, πέρα από τις τραγικές ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό. 

Στο Γ.Ν. ΛΗΞΟYΡΙΟΥ η παθολογική του κλινική παραμένει για τρία χρόνια πλέον κλειστή, ενώ το έργο της αντισεισμικής του θωράκισης καρκινοβατεί.

Ο Nομός μας έστω και με χίλιες δυσκολίες μπαίνει σε τουριστική περίοδο. Με ποια εχέγγυα για την υγεία τους θα επισκεφτούν τουρίστες τον τόπο μας, όταν μάλιστα εντάσσεται στην δεύτερη ζώνη επικινδυνότητας λόγω κορονοϊού.

Γιατί η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας με δική της ευθύνη αφαίρεσε τα κρεβάτια της Μ.Ε.Θ από το Νοσοκομείο μας; Και δεν άρθρωσαν έστω μια λέξη οι διοικούντες του Νοσοκομείου.

Τι έχει να πει ο βουλευτής του Νομού για όλη αυτή την κατάντια;

Που είναι οι προεκλογικές του υποσχέσεις; Όταν έλεγε στον λαό των νησιών μας  ότι θα κατασκηνώσει έξω από το Υπουργείο Υγείας για τα προβλήματα του Νομού. 

Μπροστά σε αυτή την δεινή κατάσταση που βρίσκεται ο τόπος μας για τα προβλήματα της υγείας ο πολιτικός μας φορέας θα καταθέσει σύντομα επερώτηση στην Ελληνική βουλή.