Ενα παράθυρο στο αύριο

Γράφει ο ΠANAΓHΣ METAΞATOΣ
Πρόεδρος Eνωσης Aγροτουρισμού Iονίου, Aντιπρόεδρος ΣEAΓE, Mέλος Δ.Σ. ΣEEΔΔE, Kαθηγητής της Mεθόδου SILVA

ΜΑΣ ΘΑΜΠΩΝΕΙ ο φυσικός κόσμος και πολλές φορές αδυνατούμε να δούμε την πραγματική μαγεία που κρύβει ο πνευματικός κόσμος.

Αυτός που δεν είναι ακόμα ορατός. Αυτός που είναι εν δυνάμει. Αυτός που σχεδιάζεται στο νου μας.

Έχουμε μέτρα και σταθμά για τον φυσικό κόσμο. Τον οποίο για να τον μάθουμε τον κάναμε κομματάκια (μόρια, άτομα, υποατομικά σωματίδια, κβάντα, ενέργεια).

Έτσι όταν προσπαθούμε να δώσουμε ερμηνείες στον πνευματικό κόσμο και να ορίσουμε τα ίδια σημεία αναφοράς που κάναμε και στον φυσικό, τα βρίσκουμε σκούρα.

Αλήθεια έχετε προσπαθήσει να δώσετε με βάση τα γνωστά μέτρα και σταθμά, απαντήσεις στα παρακάτω.

  • Πόσα κιλά μοναξιά νιώθει κάποιος που χωρίζει; ή αν προτιμάτε μέτρα, κυβικά, εκατοστά
  • Πόσο μεγάλη είναι μια πρόθεση, ευχή, βοήθεια θεραπείας;
  • Πόση λύπη έχει κάποιος που χάνει αγαπημένο πρόσωπο;
  • Πόσους τόνους ενθουσιασμού χρειάζεται μια επιτυχία;
  • Πόσο πικρό είναι το δηλητήριο της στενοχώριας;
  • Πόσο γλυκιά είναι η αγάπη;
  • Που οφείλονται τα θαύματα; Είναι στη φαντασία μας ή συμβαίνουν συνέχεια;

Θα ήθελα πολλές κόλλες χαρτί για να γράψω ανάλογες ερωτήσεις, αλλά νομίζω κατάλαβες τι θέλω να πω.

Μπορεί να μας πάρει αρκετό χρόνο ακόμη για να βρούμε ανάλογες συσκευές με τον ανιχνευτή ψεύδους που να μετράνε τη μεταμορφωτική δύναμη ενός χαμόγελου, μιας συγνώμης ή την κολλητική δύναμη της αγάπης.

Αν αναρωτιέσαι με τι θα ασχολείται ο άνθρωπος του αύριο, θα σε βοηθήσουν μερικές σκέψεις του σήμερα.

Προβλήματα που έχουν ήδη εμφανιστεί και ζητούν λύση, εκτός από όσα ήδη ανέφερα και απλώς είναι μια γεύση από τον πνευματικό κόσμο που θα αρχίσουμε να αναγνωρίζουμε και να περιγράφουμε με όρους κατανοητούς για τους αμύητους, διαφορετικά θα δείχνουμε ότι καταλαβαίνουμε αλλά θα «απομακρυνόμαστε» απογοητευμένοι.

Το μεγαλύτερο μέρος της πραγματικότητας είναι ακόμη «κρυμμένο» από τα μάτια μας. Πολλές διαστάσεις είναι ακόμη στις θεωρητικές μαθηματικές ενοράσεις, πολλά σύμπαντα πιθανόν να περιμένουν παρατηρητή νου για να τα περιγράψει μια κα η σιγουριά μας για το τι υπάρχει, έχει υποστεί πλήγματα αφού οι δομικοί λίθοι του φυσικού περιβάλλοντος (άτομα-κβάντα) δεν εμφανίζονται με κάποια ιδιότητα χωρίς έναν παρατηρητή.

Το εξαιρετικά παρήγορο είναι αυτό που έδειξε η επιστημονική έρευνα τα τελευταία 100 χρόνια. Δεν έχουν εξαντληθεί οι άπειρες, συναρπαστικές, απίθανες, απροσδόκητες, ανατρεπτικές θεωρίες που η ανθρώπινη φαντασία ενός ενθουσιώδους νου μπορεί να δημιουργήσει.

Καταλαβαίνει έτσι κάποιος που προσεκτικά μελετά τα δεδομένα, ότι πέραν του ενσυνείδητου σύμπαντος δεν μπορεί να υπάρξει κάτι άλλο. 

Όταν μιλάμε όμως για συνειδητότητα προυποθέτουμε την ύπαρξη της και απλά επικαλούμαστε την ενεργοποίηση της.

Η ενεργοποίηση της συνειδητότητας μοιάζει με τη διαπίστωση , ότι κάποια είναι έγκυος. Είναι ή δεν είναι, δεν υπάρχει ενδιάμεση κατάσταση π.χ. ολίγον.

Για παράδειγμα, η συνειδητή παραδοχή πια της «πνευματικής εξ αποστάσεως επίδρασης επί βιολογικών συστημάτων», έτσι λέγεται επιστημονικά η θεραπεία εξ αποστάσεως μέσω του νου, θα φέρει μια επανάσταση στην ιατρική επιστήμη και στις συναφείς με αυτήν άλλες αφού σε μεγάλο μέρος θα υποκαθιστά τις συμβατικές μεθόδους με το νέο απόκτημα της συνειδητότητα.

Στη Μέθοδο ΣΙΛΒΑ εκπαιδεύουμε τους αποφοίτους μας, πως να κάνουν χρήση της δυνατότητος του νου τους να «επεμβαίνει» σε ένα αφύσικο φαινόμενο, όπως η ασθένεια κάποιου. Θεωρούμε ότι ο φυσικός νόμος είναι ο κανόνας, δηλαδή η υγεία και η εκτροπή του η ασθένεια. Ακόμα και αν ο ασθενής δεν είναι παρών, αλλά μακράν του θεραπευτού.

Ο νους λοιπόν δημιουργεί μέσω της φαντασίας την ενεργειακή πληροφορία (εικόνα) και την προβάλλει στο σώμα του υποκειμένου, ενεργοποιώντας τα υποατομικά σωματίδια του ανοσοποιητικού του μηχανισμού επαναφοράς της εκτροπής στην κανονική φυσική λειτουργία του νόμου της υγείας.

Εδώ, χαρακτηριστικά που αναφέρθηκαν στην εισαγωγή του άρθρου που έχουν να κάνουν με την επιθυμία, την πρόθεση, την αγάπη. Την αλληλεγγύη αρχίζουν και αποκτούν άλλη βαρύτητα στη συνειδητότητα του ατόμου.

Ένα άτομο όμως που συμμετέχει σε τέτοια προσπάθεια, αναγκαστικά έχει μεταμορφωθεί σε ένα πνευματικό άτομο που οι αξίες του πλέον έχουν επηρεαστεί από την διευρυμένη συνειδητότητά του.

Συμπεριφορές ανταγωνισμού, επικράτησης, σύγκρουσης, εγωκεντρικής ανάπτυξης θα έχουν περισσότερο αντικατασταθεί από αλτρουιστικές αντιλήψεις συνοδευόμενες από ειρηνικές, συνεργατικές, ολιστικές. Υλικές στο περιβάλλον που θα θεωρείται πλέον ενιαίος χώρος.

Κινήματα ειρηνικά που θα στηρίζουν τις ανθρώπινες συμπεριφορές εκείνες που λειτουργούν διορθωτικά ως προς το περιβάλλον και που θα μετρούν με διαφορετικό τρόπο την προσφορά των ανθρώπων και που θα αντικαταστήσουν τη χρήση του χρήματος για την κάλυψη των φυσικών τους αναγκών.

Θα μιλάμε για δυνατότητες πρόσβασης σε κατοικία ενδιαίτηση, εκπαίδευση, ψυχαγωγία κ.λπ. ανάλογα με την προσφορά του στις ολιστικές ανάγκες της ομάδος.

Θα αναπτυχθούν τρόποι επικοινωνίας όχι μόνο διαπροσωπικές αλλά και με τη συνολική νοημοσύνη έμβιων οργανισμών φυτών και ζώων για κοινή ανάπτυξη και επιβίωση.

Ο άνθρωπος θα συνεργαστεί με το περιβάλλον όχι εναντίον, αλλά για την διατήρηση και ανάπτυξη του.

Πολλοί θα συνεχίσουν να σκέπτονται με τον παλιό ανταγωνιστικό τρόπο της σύγκρουσης της νίκης και της ήττας.

Καμιά φορά ο αγώνας θα φαίνεται χωρίς νόημα και η ελπίδα μας θα κλονίζεται. Ολα αυτά όμως δεν θα κάμψουν την πίστη μας.

Τα αποτελέσματα δεν διαμορφώνονται κυρίως από τις παθητικές ανυποψίαστες πλειοψηφίες, αλλά από τις δυναμικά σκεπτόμενες μειοψηφίες.

Η πίστη μας σε έναν καλύτερο κόσμο, μέσα από ένα καινούργιο υπόδειγμα είναι όραμα και φλόγα του κεριού της ζωής, που πρέπει να μείνει αναμμένο.

Σου εύχομαι

Όλο και Καλύτερα