Ενα πλωτό δάσος στο Ρότερνταμ, δένδρα μέσα στο λιμάνι! Δίνοντας μια ιδέα για τα πάρκα του μέλλοντος. Ποίο είναι το δέντρο επιπλέει στο νερό της θάλασσας

Λίγο ακόμα πράσινο θα προστεθεί στο Ρότερνταμ, με μια ομάδα να κάνει πράξη αυτό που φαντάστηκε: ένα πλωτό δάσος.

Με έμπνευση από το έργο του Jorge Bakker «In Search Of Habitus», η ομάδα Mothership βρίσκεται πίσω από αυτό το φιλόδοξο πρότζεκτ. Τα τελευταία τρία χρόνια, η ομάδα εργάστηκε να βρει τρόπο να δημιουργήσει πλωτές σημαδούρες από ανακυκλώσιμα υλικά και να φυτεύσει τα δένδρα. Αν υπήρχαν προκλήσεις σε αυτό;

« Όταν υπάρχουν κύματα, οι σημαδούρες ”χορεύουν” σαν τρελές επάνω στο νερό, οπότε τα δένδρα θα κινούνταν αρκετά έντονα», λέει ο Jeroen Everaert, ιδρυτής της Mothership, ενώ την ίδια ώρα έπρεπε να βρει δένδρο που να ευδοκιμεί στη θάλασσα.

Δουλεύοντας με μαθητές από το κοντινό Πανεπιστήμιο ανακάλυψαν πως ένα συγκεκριμένο δένδρο το ολλανδικό Elm, ήταν ικανό να ευδοκιμήσει, καθώς επιπλέει, ενώ παράλληλα, μπορεί να διαχειριστεί μια μικρή ποσότητα αλμυρού νερού.

Σύμφωνα με το σχέδιο, 20 δένδρα θα δημιουργήσουν το πλωτό δάσος της πόλης, δίνοντας μια ιδέα για τα πάρκα του μέλλοντος.

iefimerida.gr