Ενημερωτική Ημερίδα της Alpha Bank στην Κεφαλονιά για μικρές επιχειρήσεις

Η AlphaBank, προσηλωμένη στη διαρκή και έμπρακτη στήριξη των Μικρών Επιχειρήσεων, πραγματοποίησε την Δευτέρα 16 Απριλίου 2018ενημερωτική ημερίδα στο Αργοστόλι, με θέμα «Ελληνική Επιχειρηματικότητα: Προοπτικές, Προκλήσεις, Στρατηγική». Η εν λόγω ημερίδα εντάσσεται στο πλαίσιο σειράς αναλόγων ενημερωτικών εκδηλώσεων και επιχειρηματικών συναντήσεων που διοργανώνει η Τράπεζα σε τακτά χρονικά διαστήματα, σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η περαιτέρω στήριξη και ενίσχυση υφιστάμενων συνεργασιών με Μικρές Επιχειρήσεις, καθώς οι εκπρόσωποί τους έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν υπεύθυνα από τα αρμόδια Στελέχη της Τραπέζης και να ανταλλάξουν απόψεις μαζί τους για όλα τα επίκαιρα θέματα. Στην ημερίδα παρέστησαν η Εντεταλμένη Γενική Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού και Εκπαιδεύσεως κα Πηνελόπη Κονιδάρη, ο Εντεταλμένος Γενικός Διευθυντής Δικτύου Καταστημάτων Ελλάδος κ. Ισίδωρος Πάσσας. Ομιλητές ήταν ο Διευθυντής της Διευθύνσεως Καταστημάτων Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίων Νήσων κ. Εμμανουήλ Καλλούδης και ο Διευθυντής της Διευθύνσεως Τραπεζικής Μικρών Επιχειρήσεων κ. Σπυρίδων Ρεντετάκος.

Η θεματολογία επικεντρώθηκε στις προκλήσεις αλλά και στιςευκαιρίες και δυνατότητεςπου παρουσιάζονται στην αγορά Μικρών Επιχειρήσεων. Παράλληλα τα Στελέχη της AlphaBankαναφέρθηκαν εκτενώς στις βέλτιστες επιχειρηματικές πρακτικέςπου συμβάλλουν στην υγιή επιχειρηματικότητα και στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς τους.

Στο πλαίσιο της ημερίδας παρουσιάσθηκε η πρωτοβουλία της Τραπέζης για τη στήριξη των επιχειρήσεωνμέσω των Ευέλικτων Χρηματοδοτικών Εργαλείων ΤΕΠΙΧ-Επιχειρηματική Επανεκκίνηση-Ενδιάμεσο, COSMEκαι Innovfin. Αξιοποιώντας τα εν λόγω προγράμματα η Τράπεζα παρέχει χρηματοδότηση με ευνοϊκούς όρους και μειωμένες εξασφαλίσεις σε βιώσιμες Μικρές Επιχειρήσεις προκειμένου να τις διευκολύνει στην κάλυψη των λειτουργικών τους αναγκών, στην αύξηση της ανταγωνιστικότητάς τους και στην επίτευξη των αναπτυξιακών τους στόχων.

Παράλληλα, επισημάνθηκε η στήριξητης Τραπέζης προς τον τουριστικό κλάδο μέσω της σειράς AlphaΤουριστική Επιχειρηματικότητα. Πρόκειται για σύνολο σύγχρονων τραπεζικών λύσεων και ευέλικτων χρηματοδοτικών εργαλείων που καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες των τουριστικών επιχειρήσεων.

Με την ευκαιρία της ανωτέρω ημερίδας, τα Στελέχη της AlphaBank πραγματοποίησαν συναντήσεις με επιχειρηματίες, με τους οποίους αντάλλαξαν απόψεις και συζήτησαν προοπτικές περαιτέρω συνεργασίας. Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με επιτυχία, καθώς υπήρξε μεγάλη προσέλευση επιχειρηματιών, οι οποίοι επέδειξαν ιδιαίτερα ζωηρό ενδιαφέρον για όλα τα θέματα που συζητήθηκαν.