Ενισχυμένα μέτρα αστυνόμευσης για την περίοδο του Πάσχα στα Ιόνια Νησιά

Σε πλήρη ανάπτυξη βρίσκεται η κινητοποίηση των αστυνομικών υπηρεσιών στα Ιόνια Νησιά, από τις κατά τόπους αστυνομικές υπηρεσίες, για την εορταστική περίοδο του Πάσχα.

Η αστυνομική κινητοποίηση έχει ξεκινήσει να αναπτύσσεται σταδιακά από την Μ. Δευτέρα και θα ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες με την κορύφωση των εορταστικών εκδηλώσεων.

Ο συνολικός σχεδιασμός, που αφορά γενικότερα όλη την επικράτεια, αλλά και ειδικότερα στα νησιά του Ιονίου, λαμβάνει υπόψη του τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής καθώς και το γεγονός ότι αποτελούν πόλο έλξης μεγάλου αριθμού επισκεπτών και αποσκοπεί στην προληπτική και αποτρεπτική παρουσία της αστυνομίας, καθώς και την αποτελεσματική παρέμβασή της, σε έκτακτα περιστατικά.

Το πλέγμα των μέτρων που έχουν σχεδιαστεί για κάθε περιοχή περιλαμβάνουν την πλήρη δραστηριοποίηση για :

  • την πρόληψη κλοπών και διαρρήξεων, την προστασία των εμπορικών οικονομικών συναλλαγών και σημείων αυξημένης εμπορικής κίνησης
  • την ενίσχυση της εμφανούς αστυνόμευσης σε πολυσύχναστα σημεία των νησιών, την άμεση εξυπηρέτησης επισκεπτών και μονίμων κατοίκων καθώς και την αντιμετώπιση παραβατικών συμπεριφορών ου επηρεάζουν αρνητικά την εμπορική δραστηριότητα
  • την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων, την αντιμετώπιση οδηγικών συμπεριφορών που οδηγούν σε σοβαρούς ή θανατηφόρους τραυματισμούς καθώς και την συνολική διαχείριση της κυκλοφορίας κατά την διάρκεια των θρησκευτικών εκδηλώσεων.

Στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας παρέχονται χρήσιμες συμβουλές που αφορούν:

Οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στις αστυνομικές υπηρεσίες της περιοχής τους για έκτακτα περιστατικά στο 100 .